Projectbeschrijving

Hotelscooters was toe aan een nieuwe website waarmee zij ook online gevonden zouden worden. Daarnaast kreeg de organisatie te maken met een nieuwe concurrent die toetrad tot de markt. Het bedrijf merkte dat het klanten begon te verliezen aan deze partijen omdat zij in het bezit waren van een mooie applicatie (reserveringssysteem) waarmee hotels fietsen voor hun gasten konden reserveren. Dit wilden ze zelf ook laten ontwikkelen. In eerste instantie heeft Hotelscooters dit uitbesteed aan een student. Hier gingen echter maanden overeen en de applicatie voldeed niet aan de uiteindelijke wensen. Wij hebben de applicatie uiteindelijk volledig opnieuw gebouwd.

Het proces

Bij de opbouw van de website is er veel contact geweest met een van onze partners, Heinosoft. Deze zou na de ontwikkeling van de website de zoekmachine-optimalisatie verzorgen waardoor er al tijdens de bouw rekening mee gehouden kon worden. Hotelscooters heeft ons zowel bij de ontwikkeling van de website als bij de ontwikkeling van het reserveringssysteem veel vrijheid gelaten. Wij hebben de applicatie dan ook van begin tot eind uitgedacht en na goedkeurig ontwikkeld en online gezet.

De oplossing

Voor hotelscooters.nl hebben we zowel het design van de website verzorgd als de volledige ontwikkeling. De website heeft nu een professionele uitstraling en toeristen weten de website goed te vinden. De tweede belangrijke wens was een fietsverhuurregistratiesysteem waarop hotels hun fietsen kunnen beheren, inplannen, facturen kunnen uitdraaien en zelfs reparaties kunnen aanmelden. Voor Hotelscooters was het daarnaast belangrijk om inzicht in de verhuurde fietsen te krijgen en fraudemogelijkheden zoveel mogelijk te beperken. Deze webapplicatie hebben we binnen WordPress ontwikkeld om de ontwikkelkosten van de eerste versie te beperken.

Het resultaat

Inmiddels maken circa 100 hotels in Nederland gebruik van deze software, waaronder de hotels van NH & het Hilton. De applicatie heeft gezorgd voor een grote toename in gebruiksgemak bij hotels.

 • 20+
  Applicaties in beheer
 • 45+
  Sites in beheer
 • 65+
  Koppelingen in beheer
 • 99,9%
  Uptime van de servers

Andere projecten

Bekijk onze eerdere projecten