Kennisblog

Dyflexis personeel op kantoor

Going international! Hoe breid je een Nederlandse website uit naar een meertalige site?

Als trouwe klant roepen wij, Dyflexis, bij grote wijzigingen aan onze website vaak de hulp in van het team van Web Whales. Bij de operatie om over te gaan van een .nl domein naar een meer internationaal .com domein hebben we wederom Web Whales ingeschakeld. Omdat onze software voor personeelsplanning en urenregistratie ook door buitenlandse bedrijven wordt gebruikt, moest er naast een nieuw domein ook een meertalige website aangemaakt worden. Op het eerste gezicht wellicht een eenvoudige metamorfose, maar deze internationalisatie had nog heel wat voeten in de aarde. Gelukkig nam Web Whales de technische aspecten voor hun rekening waardoor we daar geen omkijken naar hadden. Maar toch zijn er een aantal aandachtspunten die we graag delen! Lees meer

Protection Security Internet Hacking

WordPress website gehackt: wat nu?

WordPress is een geweldig CMS. Als open source software is het alleen wel vatbaar(der) voor hacks. Wat moet je doen als je WordPress website is gehackt? We geven een hands-on uitleg. Verder leggen we uit hoe je herkent dat je WordPress site is gehackt, geven we tips hoe je je website kunt beveiligen en vertellen we waarom hackers het op jouw site hebben gemunt.

Lees meer

wordpress-webshop

WordPress webshop laten maken: wat zijn de kosten?

Grofweg een derde van alle webshops draait, via de WooCommerce plugin, op WordPress. Vergeleken met andere systemen is WordPress een relatief goedkoop webshop CMS. Maar wat zijn precies de kosten voor het laten maken van een WordPress webshop? In dit artikel behandelen we alle aspecten, zoals de ontwikkelkosten, het uurtarief van WordPress webdevelopers, onderhoud, plugins en hosting.

Lees meer

kosten-van-een-wordpress-site

Kosten laten maken van een WordPress website

Wereldwijd draait 27 procent van alle websites op WordPress. Ooit begon het als blogplatform, maar al sinds jaar en dag is WordPress een volwaardig CMS met (bijna) alle denkbare functionaliteiten. Ook voor bedrijven – van multinationals tot de bakker op de hoek en alles daar tussenin – is het uitermate geschikt. In dit artikel staan we stil bij de vraag: wat zijn de kosten voor het laten maken van een WordPress website voor bedrijven?

Lees meer

magento12

Magento 1 en Magento 2: dit zijn de verschillen

Eind 2015 is Magento 2 gelanceerd. Dit is geen update van Magento 1.9, maar een webshop systeem met een compleet nieuwe architectuur. Overstappen staat dan ook gelijk aan het bouwen van een nieuwe webshop. In dit artikel bespreken we de volgende vragen. Wat zijn de verschillen tussen Magento 1 en 2? Wat zijn de voordelen en nadelen van beide e-commerce platformen? En voor wie is het slim om over te stappen van 1 naar 2?

Lees meer

Artboard

Magento of WordPress kiezen voor webshop?

Magento en WordPress zijn twee van de populairste en beste softwareplatforms voor webshops. Wie een webshop wil starten en twijfelt tussen Magento en WordPress, moet zich goed bedenken dat beide webshop systemen hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen hebben. In dit artikel zullen we daar nader op ingaan. Ook zullen we uitleggen waarom en hoe je WordPress kunt integreren in Magento (en vice versa).

Lees meer

magento

Wat is de prijs van een Magento-webshop?

Het beste webshopsysteem voor een uitgebreide, professionele webshop? Magento. Met stip zelfs. Daaraan hangt alleen wel een prijskaartje. De prijs voor een op maat gemaakte Magento-webshop van enige omvang is al snel 30.000 euro. Echt grote webshops kunnen zelfs wel 250.000 euro kosten. Wil je voor een paar duizend euro klaar zijn, dan kun je beter voor een ander webshop CMS kiezen (zoals WordPress of Lightspeed).

In dit artikel gaan we in op vragen als: wat zijn de algemene kosten om een Magento-webshop te laten bouwen? Welke factoren bepalen de prijs? En waarom kost Magento 2 meer dan Magento 1? Ook leggen we uit wat de prijsverschillen zijn tussen Magento Community en Magento Enterprise.
Lees meer

webshop

Wat zijn de kosten van een webshop?

Natuurlijk heb je als webshopeigenaar kosten voor je website, hosting en voorraad. Zet je álle kosten voor het runnen van een webwinkel op een rijtje, dan is dat een enorme waslijst. Zowel voor wie een webwinkel wil starten als voor wie er al één (of meerdere) heeft, is het goed om stil te staan bij de kosten. In dit artikel bespreken wij de verschillende kostenposten. Daarbij kijken we met name naar de kosten (en de opbouw daarvan) voor bijvoorbeeld webdevelopment, het webshopsysteem en de hosting. Ook vragen we ons af: hoe kunnen (toekomstige) webshopeigenaren besparen op de opstartkosten en de webdevelopment kosten?

Lees meer

Robust-API-Development

Webshop koppelingen: wat zijn de mogelijkheden?

Met een webshop koppeling breid je de functionaliteiten van je webwinkel uit. Zo kun je de webshop bijvoorbeeld koppelen aan je boekhoudsoftware of applicaties voor voorraadbeheer of pakketafhandeling. In dit artikel leggen wij uit hoe een webshop koppeling werkt, wat de mogelijkheden zijn, welke voordelen het heeft, voor welke webshops een koppeling interessant is en wat de kosten zijn.

Lees meer

markup

Schema mark-up voor webshops

Veel leden zullen bekend zijn met de gele sterren in Google waar eerder door Webwinkelkeur over werd geschreven. Ook afbeeldingen van video’s en de prijs of voorraadstatus van een product zijn voorbeelden van extra toevoegingen die in de zoekresultaten worden getoond. Om als webshop te profiteren van deze zogenoemde “Rich snippets”, zul je zoekmachines een handje moeten helpen. Dit doe je door extra codes (structured data mark-up) aan je website toe te voegen. Hierdoor kunnen zoekmachines niet alleen lezen wat er staat, maar ook begrijpen wat er wordt bedoeld.

Lees meer