Lightspeed webshop

Lightspeed webshop?
Lightspeed eCommerce is dé totaaloplossing van Nederlandse bodem. Als certified partner helpt Web Whales je van start tot optimalisatie.

Zoek je een webdevelopment partner voor Lightspeed?

Bij Lightspeed liggen er al een hoop functionaliteiten voor je klaar. Voor het design ben je echter aangewezen op een van de aangeboden templates. Hoewel dit een goede basis is, wil je hier natuurlijk wel je eigen draai aan geven om de uitstraling exact aan te laten sluiten op jouw visie. Wanneer je business daarnaast groeit kan het zijn dat je extra aanvullingen op Lightspeed nodig hebt. Denk daarbij aan het automatiseren van processenleverancierskoppelingen of een op maat gemaakt orderproces.

Voor zowel de visuele als technische Lightspeed oplossingen kan je bij Web Whales terecht. We hebben zowel ervaring met het aanpassen van templates als met de technische API van het platform. We hebben dan ook niet alleen voor diverse Lightspeed shops gewerkt, maar hebben ook onze eigen app, de supply manager, in de app store staan!

Ben je nog niet bekend met Lightspeed? Hieronder vertellen we je er alles over:

Zoek je een Lightspeed partner die van een uitdaging houdt? Wij zijn dagelijks bereikbaar op 070-2054810 en denken graag vrijblijvend met je mee!

Wat is Lightspeed eCommerce?

Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop) is in onze ogen het beste SaaS e-commerce systeem op dit moment beschikbaar. SaaS staat voor Software as a Service en werkt met een closed source systeem. Closed Source houdt in dat, in tegenstelling tot open source je geen toegang hebt tot de broncodes waarvan jouw website gebruik maakt. Je betaalt maandelijks dan ook een bedrag waarvoor je het Lightspeed systeem mag gebruiken. Ook ben je met een closed source systeem beperkt in de aanpassingen aan de backend. Dat klinkt als een hele teleurstelling, maar closed source heeft ook een hoop voordelen. Zo wordt jouw webshop automatisch geüpdatet en ben je verzekerd van een stabiel systeem. Daarnaast investeert Lightspeed in de doorontwikkeling en de veiligheid van het platform, waardoor je zelf geen hoge ontwikkelkosten hoeft te maken.

Lightspeed werkt net zoals WordPress met templates en plugins (apps). Bij de start van jouw website kies je een gratis of betaalde template die je vervolgens zelf kan bewerken via een editor. Met apps, die je via de interne App Store aan jouw webwinkel kunt toevoegen, kun je functionaliteiten toevoegen aan de webwinkel. Op die manier is het vrij eenvoudig om specifieke functies zoals reviewtools of integraties met boekhoudprogramma’s te realiseren. Hoewel Lightspeed zelf ook thema’s en apps ontwikkelt, worden deze vooral gebouwd door Lightspeed partners. Op dezelfde manier is het voor partners ook mogelijk om maatwerk koppelingen te maken. Doordat Lightspeed haar deuren heeft opengezet voor deze externe developers, is het platform uitgegroeid tot het volledige systeem dat het vandaag de dag is.

Waarom kiezen wij voor Lightspeed?

Het korte antwoord is “volledigheid en gemak”. Waarom zou je het wiel nog een keer uitvinden, als Lightspeed alles kan wat jouw webshop moet kunnen? De volgende voordelen zijn voor ons de belangrijkste reden om Lightspeed aan te raden:

  • In het algemeen is er goed rekening gehouden met de SEO (vooral op het gebied van hosting).
  • De grote hoeveelheid integraties met systemen die veelvuldig worden gebruikt op de Nederlandse markt. Lightspeed eCommerce (en daarmee ook de supportafdeling!) is daarnaast ook van Nederlandse origine.
  • Gemakkelijk integreren met verkoop- en advertentiekanalen, zoals Beslist, Google products, Kieskeurig, Marktplaats etc.
  • Gemakkelijk je webshop in meerdere talen uitbrengen.

Wil je zelf ervaren hoe Lightspeed eCommerce in elkaar zit? Via Web Whales kun je het systeem direct 14 dagen uitproberen. Dit is helemaal gratis en zonder verdere verplichtingen.

Mocht je gedurende de proefperiode uitleg over het systeem willen, dan helpen we je graag op weg. Wens je uitgebreidere ondersteuning of wil je dat wij de webshop en het design voor je opzetten? Dan brengen we eerst een offerte uit. Zo weet je van te voren wat jouw Lightspeed eCommerce shop je gaat kosten.

Twijfel je tussen Lightspeed en een ander CMS systeem?

Nu is het wel duidelijk waarom we Lightspeed aanraden. Toch bouwen wij bij Web Whales ook WordPress webshops en Magento webshops. Dit omdat iedere webshop anders is en Lightspeed eCommerce niet voor ieder doel geschikt is. In de praktijk zien we dat Lightspeed eCommerce het meest weggelegd is voor webwinkels met tussen de 200 en 15.000 producten. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ons een breder scala aan CMS-systemen meester te maken. Zo kunnen we de doelen en wensen van onze klanten, of die nu groot of klein zijn, altijd centraal houden.

Twijfel je tussen Lightspeed eCommerce en een ander systeem? Wij denken met alle plezier met je mee. Voor een vrijblijvend advies kan je een afspraak maken of ons telefonisch bereiken op 070 205 48 10.