Bas van Dijk - Junior webdeveloper

Bas van Dijk junior webdeveloper

Bas van Dijk - Junior Webdeveloper

Bij Web Whales neem ik de front-end webdevelopment voor mijn rekening. Dit zijn vooral WordPress websites voor onze klanten. Ook begin ik nu steeds meer verschillende taken te krijgen. Zo ben ik nu bezig met linkbuild campagnes voor onze klanten. Door het werk bij Web Whales ben ik mij ook steeds meer gaan interesseren in SEO. Het optimaliseren van de paginanavigatie of het gebruik maken van relevante zoekwoorden, om zo de kwaliteit en de vindbaarheid te verbeteren spreekt mij echt heel erg aan.

Mijn achtergrond

In mijn jeugd ben ik altijd bezig geweest met computers, had op jonge leeftijd al mijn eigen laptop. Na mijn middelbare school tijd had ik geen flauw idee wat ik wilde doen, wel had ik toen al een grote passie voor computeren (met name voor gaming). Dus leek het mij een goed idee om te kijken naar gamedevelopment, ook omdat ik mijzelf toch vaak creatief vind.

Ik heb de opleiding Mediatechnologie op het Grafisch Lyceum in Rotterdam gevolgd. Na mijn eerste jaar kon ik kiezen uit 3 differentiaties: gamedevelopment, webdevelopment of workflowbeheer (het beren van servers en netwerken). Al snel werd mij duidelijk dat de kant van Web mij toch veel meer trok dan Game en Workflow beheer. In mijn tweede jaar ben ik opgeleid tot backend programmeur. Tijdens mijn studie kwam ik er al snel achter dat ik backend toch wat minder leuk vind dan ik altijd had gedacht. Ik miste heel erg de interactie die je als frontend developer toch echt maakt met de gebruiker.

In het begin van het 3e jaar van mijn opleiding kregen wij de kans om i.p.v. binnen 4 jaar de opleiding af te ronden, dit al binnen 3 jaar te doen. In mijn 3e jaar moest ik dus rond januari stage gaan lopen. Deze gehele stageperiode heb ik doorgebracht bij Web Whales, wat toen nog bekend stond als Snizoo. Tijdens mijn stageperiode heb ik veel geleerd door de verantwoordelijkheid die mij werd gegeven en door het vertrouwen dat Bob en Ronald al snel in mij hadden. Mijn hoogtepunt was toch echt dat ik het project Telefoon Fixen mocht doen, wat uiteindelijk echt een succes is geworden.

Over mij

Wat was mijn droombaan?

Mijn vroegere droom is geheel anders dan hetgeen ik nu leuk vind en wat ik momenteel ook doe, namelijk kok. Dit vind ik nog steeds geestig als ik eraan terugdenk, aangezien ik een hele moeilijke eter was op jonge leeftijd (wat gezond eten betreft).

Wat ik eigenlijk nog wil doen

Op het moment ben ik MBO4 afgestudeerd. Graag zou ik nog een HBO opleiding doen, en dan het liefst richting Marketing/Ondernemen.

Mijn hobby’s

  • Zoals ik hierboven al beschreef ben ik opgegroeid met computers/gamen. Helaas behoort gamen niet echt meer tot mijn hobby’s. Hoe ik een jaar geleden nog dagelijks al mijn vrije tijd aan een spel genaamd “Osu” besteedde, is dat nu echt nooit meer.
  • Wel geniet ik nog steeds heel erg van het kijken van series en films.
  • Nu ik geen huiswerk meer heb en ik mijn werk gelukkig niet mee naar huis neem, heb ik weer tijd om aan mijn eigen webprojecten te werken.
  • Muziek is ook een passie van mij. Tot mijn spijt heb ik geen talent of aanleg voor instrumenten. Een bepaald genre of een bepaalde artiest heb ik niet, de laatste tijd houd ik wel erg van klassieke muziek.
  • Ook is skateboarden altijd een grote hobby van mij geweest. Door de tijd heen is mijn kunnen hierin wel ietwat verwaterd.