Bob van Biezen - SEO specialist

Bob van Biezen - SEO specialist

Als SEO specialist kan ik je helpen meer bezoekers naar je website te trekken en meer aanvragen of verkopen te genereren. Afhankelijk van hoe jij ervoor staat kan ik helpen met het volgende:

  • Een uitgebreide SEO scan maken van jouw website waarbij alle verbeterpunten in kaart worden gebracht;
  • De online markt in kaart brengen en nieuwe kansen identificeren door middel van een zoekwoordonderzoek;
  • Nieuwe links en vermeldingen op andere websites verkrijgen (linkbuilding) om de positie in de zoekresultaten te verbeteren;
  • Grote wijzigingen aan jouw website begeleiden vanuit een SEO perspectief;
  • Je bezoekersaantallen herstellen wanneer je een grote daling (penalty) hebt doorgemaakt.

Alhoewel ik zelf niet programmeer of een echte tekst tijger ben, kunnen wij dit binnen Web Whales wel verzorgen. Op die manier kunnen we eventuele adviezen direct uitvoeren!

Mijn achtergrond

Tijdens mijn opleiding Small Business & Retail Management heb ik kennis gemaakt met online marketing en zoekmachine optimalisatie. Vooral tijdens een minor Digitale Communicatie en mijn stageperiode bij NPEX (online beurs voor het MKB) kreeg ik de kans om me hier volledig op te richten. Mijn interesse in SEO was gewekt. Het laatste jaar van mijn studie bestond dan ook uit veel lezen, sparren en her en der een keer een strategie uittekenen. In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Small Business kant van de opleiding op basis van een ondernemingsplan voor een online blogcommunity.

In datzelfde jaar heb ik samen met mijn vennoot Ronald Edelschaap het bedrijf Snizoo opgericht. Binnen dit concept was ik verantwoordelijk voor de zoekmachine optimalisatie en bereikten we al snel de 60.000 maandelijkse bezoekers.

Vanaf dat moment ben ik ook andere bedrijven gaan adviseren op het gebied van SEO. Wat starten met het helpen van enkele bevriende ondernemers is voor mij uitgegroeid tot een fulltime job als SEO specialist waarbij ik dagelijks MKB'ers spreek. In 2014 ben ik ook voor Marketingmed gaan schrijven over SEO en in 2015 heb ik daar onze eigen blog aan toegevoegd.

Alles wat je nog niet wist

Wat ik vroeger wou worden

Ja dit is me er eentje hoor: in eerste instantie banketbakker. Natuurlijk alleen omdat ik van tompoucen hield. Op de middelbare school dacht ik dat ik iets met cijfertjes wou doen omdat ik Management & Organisatie zo leuk vond. Pas toen ik naar het HBO ging besefte ik dat ondernemen me meer lag en ik daar eigenlijk al vanaf de ruilhandeltjes in knikkers op het schoolplein al mee bezig was geweest.

Interessante en niet zo interessante weetjes

Scheert zonder scheerschuim, vind South Park geweldig, zou eigenlijk weer willen gaan kickboxen, zit de hele dag op kantoor maar houdt er enorm van in de natuur zijn, is jaloers op mensen die maar 4.5 uur slaap per dag nodig hebben, wil later wat bijdragen aan het milieuprobleem.

Waar maak je mij blij mee

  • Een leerzaam audioboek
  • Gastblog mogelijkheden
  • Een goede BBQ op een zomeravond