Premium Hookahs

Website Premium Hookahs

Projectbeschrijving

Premium-Hookahs is de grootste waterpijp webwinkel van Nederland en beheert naast hun eigen shop enkele kleinere webwinkels en een website voor groothandel. Web Whales heeft voor Premium-Hookahs twee adviestrajecten gedaan. In eerste instantie voor hun hoofddomein www.premium-hookahs.nl en later voor de overgenomen website www.waterpijp-store.nl. Bij het hoofddomein werd er op detailniveau kleine verbeteringen aangestipt terwijl voor de overgenomen website een uitgebreid SEO rapport is geschreven. Dit rapport is tevens gebruikt tijdens de overnamegesprekken om een prognose te maken van de toekomstige opbrengsten.

Na deze SEO trajecten is Web Whales ook als webdevelopment partij aan de slag gegaan voor Premium-Hookahs. Het huidige Magento systeem vertoonde namelijk diverse kleine mankementen die waren ontstaan tijdens het uitbreiden van de webshop. Inmiddels ondersteunen we Premium-Hookahs maandelijks bij hun SEO en webdevelopment uitdagingen.

KPI dashboard
In 2016 hebben we een KPI dashboard ontwikkeld. Dit stuk maatwerk geeft het bedrijf inzicht in de belangrijkste maatstaven en stelt hen in staat de interne organisatie beter aan te sturen.

Sherrief Hefny van Premium-Hookahs
Ik ken bob en ronald, de twee mannen achter webwhales, sinds mijn studie aan de Haagse hogeschool en hebben hier bij elkaar in de klas gezeten. Hier waren ze al erg gedreven bezig met alles rondom zelfstandig ondernemen. Na de studie zijn we alledrie een eigen onderneming gestart. Bob en ronald zijn begonnen in bedrijfsverzamelgebouw Bink 36 (het pand waar ik later zelf ook mijn onderneming ben gaan doorontwikkelen ) met het bedrijf snizoo. Hier hebben ze veel kennis opgedaan van SEO en kwamen we vaak samen om eens te sparren over onze bedrijven. Later zijn ze gestopt met snizoo en hebben webwhales in het leven geroepen. Een web ontwikkeling bureau met een sterk SEO karakter. Waar de meeste web ontwikkeling bedrijven een belangrijk onderdeel laten liggen, en dit vaak zelfs uit handen geven aan andere externe partijen, heeft webwhales beide expertises in huis. Bob is verantwoordelijk voor SEO en daarmee een goede vindbaarheid in de zoekmachine en ronald voorziet de klant van een technisch goed functionerende website met hierin voor zoekmachine gunstige code. Deze combinatie tegen een gunstig tarief (geen dure externe SEO partijen) hebben mij ervan overtuigd om van mijn huidige web ontwikkelaar over te stappen naar webwhales. Behalve de kwaliteit en snelheid van het opgeleverde werk is ook het adviserende en meedenkende karakter van beide ondernemers voor mij doorslaggevend geweest. In eerste instantie hebben we gewacht met overstappen omdat we met onze webwinkels geen risico s konden nemen. We zijn begonnen met het overdragen van de makkelijkste tickets, maar al snel zijn ook de grotere projecten richting webwhales gegaan. Men neemt er de tijd en denkt mee waardoor je uiteindelijk de kwaliteit dubbel en dwars terugverdiend ziet. Voorheen had in een externe partij voor SEO die vaak louche praktijken hanteerde die juist niet altijd even gunstig waren voor de vindbaarheid in de zoekmachine. Daarnaast was de communicatie tussen seo partij, mij en vervolgens mijn te technische webdeveloper een tijdrovende klus. Met webwhales is dit probleem getackeld. Tot op heden geen klachten enkelt positieve ervaringen. Ga zo door jongens en bedankt voor de bijdrage aan premium Hookahs!

Projectdetails

  • Type project:SEO advies
  • Datum:5 mei 2015
  • Deel op: