Webshop laten maken

Webshop laten maken?
De webshop is het hart van jouw bedrijf. Het juiste e-commerce systeem is dan ook cruciaal voor jouw succes. Gelukkig hoef je deze keuze bij Web Whales niet alleen te maken!

Webshop ontwikkelen

Het laten maken van een webshop is een grote stap. Je wilt immers een systeem dat nu en in de toekomst voldoet aan jouw wensen, zonder dat het kostenplaatje uit het oog wordt verloren. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop e-commerce systemen die het beheren van een webshop voor vrijwel iedereen toegankelijk maken. Met het juiste CMS systeem kun je dan ook zonder verstand van codes, databases en ingewikkelde koppelingen gemakkelijk jouw online business uitbreiden. Hier zit hem voor veel bedrijven ook meteen de moeilijkheid: welk systeem is de juiste voor mijn doelen en wensen?

Gelukkig hoef je deze belangrijke keuze niet alleen te maken. Web Whales werkt namelijk met drie verschillende webshop systemen waardoor ons advies niet afhangt van dat wij kunnen aanbieden, maar van welk systeem het beste past bij jouw doelen en wensen.

Kort door de bocht kunnen we webshops opdelen in vijf groepen:

  1. De hobbyisten – verkoop via externe kanalen in combinatie met een eenvoudige blog.
  2. De kleine webshops – verkoop via een WordPress webshop.
  3. De middelgrote webshops – verkoop via Lightspeed (voorheen SEOshop).
  4. De grote webshops – verkoop via een Magento webshop.
  5. De e-tail giganten en de speciale gevallen – Verkoop via een maatwerk webshop.

Natuurlijk is iedere situatie anders en zijn er een hoop verschillende aspecten die meewegen tijdens deze beslissing. We helpen je hier met alle plezier mee. Voor een vrijblijvend advies kan je altijd een afspraak maken of ons telefonisch bereiken op 070 205 48 10.

Webshop laten bouwen door Web Whales

Wanneer het duidelijk is welk systeem voor jouw bedrijf het meest geschikt is, kunnen wij de nieuwe webshop voor je ontwikkelen. Aan de hand van jouw wensen starten we met het uitwerken van de functies en de structuur van de website. Hierbij wordt rekening gehouden met de belangrijkste zoekwoorden, zodat ieder zoekwoord een logische plek op de website krijgt. De tweede stap is het overleggen van het design. Zo zorgen we dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen voordat we starten met het daadwerkelijk bouwen van de shop.

De ontwikkeling van jouw webshop is vervolgens te volgen op onze ontwikkelomgeving. Hierdoor kun je tussentijds feedback geven en de voortgang ook aan anderen laten zien.  Voor de oplevering van de webshop is er altijd een feedbackmoment. Hierbij bespreken we het eindresultaat en bekijken we of er nog verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Een website is immers pas af als jij tevreden bent! Als alle lichten op groen staan, dan zetten we de website “live” en zorgen we dat eventuele oude URL's geredirect worden.

Al onze webshops zijn responsive en hebben integraties met betaalmogelijkheden zoals iDEAL, creditcard en PayPal.  Tijdens het live zetten worden de webshops tevens voorzien van Google Analytics (statistiekprogramma), Google Search Console (dashboard van Google) en Bing Webmaster Tools (dashboard van Bing). Zo heb je altijd inzicht in jouw bezoekers en de staat van jouw website in de resultaten van Google en Bing. Naast het ontwikkelen van de webshop kan Web Whales ook helpen met het schrijven van teksten en het creëren van visueel ondersteunend materiaal.

Overweeg je een nieuwe webshop? Bij Web Whales adviseren we je graag over de mogelijkheden en de valkuilen. Wij hebben door de jaren heen immers geleerd dat er niet één systeem is dat geschikt is voor alle webshops. Om die reden hebben we onszelf zowel WordPress, Lightspeed als Magento meester gemaakt. Zo zorgen we ervoor dat jouw doelen, hoe groot of klein, altijd het uitgangspunt blijven.

Vrijblijvend advies over de mogelijkheden?