WordPress website laten maken

WordPress: een goede basis
Een nieuwe website voor jouw bedrijf? Met WordPress als basis zetten wij een mooie én zoekmachinevriendelijke website neer die bij jouw bedrijf past.

Een WordPress website laten maken door Web Whales

Web Whales bouwt zowel eenvoudige als complexe websites met Wordpress.

Nog niet bekend met het WordPress? Hier vind je meer informatie:

Of je nu een grote of kleine website wilt, tijdens de ontwikkeling staan jouw wensen en doelen centraal. Voordat we een prijsopgaaf sturen willen we je dan ook eerst leren kennen. Op die manier kunnen we niet alleen meedenken, maar krijgen we ook meer feeling met jouw bedrijf en de gewenste uitstraling.

Zodra onze WordPress specialisten aan de slag gaan selecteren we eerst enkele templates en een kleurenpallet om globaal de stijl van de website te bepalen. Wanneer een website goed gevonden moet worden in Google, houden we tijdens de selectie uiteraard ook rekening met de SEO en kijken we bijvoorbeeld naar het aantal requests en de semantische opbouw van het thema. Vervolgens bespreken we deze templates en het kleurenpallet met je, zodat op het gebied van design alle neuzen dezelfde kant op staan.

De websites worden ontwikkelt op een externe ontwikkelomgeving waardoor je huidige website gewoon online kan blijven. Onze websites worden standaard geleverd met Google Analytics, Google Webmaster Tools integratie. Ook controleren we de website tijdens de ontwikkeling in diverse browsers en op verschillende schermafmetingen, zodat de website er bij al je bezoekers goed uitziet. Naast het ontwikkelen helpt Web Whales ook met het schrijven van teksten en het creëren van visueel ondersteunend materiaal.

Bij oplevering is er een of meer feedback momenten. Hierin bespreken we het resultaat en gaan we na of alles naar wens is. Een website is immers pas af als jij tevreden bent! Als alles goedgekeurd is, zetten we de website "live" op je eigen domein, zorgen we dat de WordPress website indexeerbaar is voor zoekmachines en dat alle belangrijke oude pagina's geredirect worden.

Wordpress logo

Onze extra WordPress service

WordPress onderhoud

Ook nadat je website live is gegaan zit je bij ons goed. Zo kunnen we voor onze klanten het technisch onderhoud verzorgen voor een vast, betaalbaar bedrag per jaar. Hieronder vallen zowel WordPress updates als thema en plugin updates.

Lees meer...

Persoonlijke uitleg

Wanneer je zelf je website wilt gaan beheren, kan onze WordPress specialist  na de livegang de basisfuncties uitleggen zodat je bijvoorbeeld zelf teksten en afbeeldingen kunt aanpassen. Kom je er daarna even niet uit? Dan helpen we je gewoon weer op weg!

Website hosting

Om je het gemak van één partij te bieden, is het ook mogelijk om de hosting van je WordPress website door ons te laten verzorgen. Niet alleen fijn, maar ook snel, betrouwbaar en veilig geregeld vanuit een serverpark in Nederland!

Lees meer...

Interesse in een WordPress website?

Wat is WordPress?

WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee mooie en SEO vriendelijke websites zijn te maken. Een WordPress website bestaat kortgezegd uit drie onderdelen:

 1. Het WordPress CMS systeem;
 2. Een thema;
 3. Extra plugins.

Het WordPress CMS systeem

WordPress bevat vanuit zichzelf al een hoop functionaliteiten die men anders zelf zou moeten ontwikkelen. Een CMS systeem zorgt er daarnaast voor dat pagina's, teksten en afbeeldingen op je website gemakkelijk aan te maken en te beheren zijn. Daardoor kan je na de ontwikkeling van jouw website zelf bijvoorbeeld kleine wijzigingen in de tekst maken of nieuwe blogartikelen aanmaken.

WordPress thema’s

Het WordPress CMS systeem maakt gebruik van thema’s, ook wel templates genoemd. Dit is de visuele laag die bovenop het technische deel komt te liggen. Hierdoor is het mogelijk om voor een uitstraling en ontwerp te kiezen dat aansluit bij de identiteit van het bedrijf. Er zijn er duizenden, dus is het een hele klus om een passend thema te vinden. Eenmaal een thema gevonden, passen we het aan zodat jouw website uniek is en helemaal voldoet aan jouw wensen.

WordPress plugins

Plugins zijn kleine pakketjes bestanden die extra functies aan het WordPress systeem toevoegen. Zo zijn er bijvoorbeeld plugins waarmee je een slideshow kunt opzetten of de SEO instellingen kunt regelen. Soms hebben klanten specifieke eisen aan hun website. We gaan dan vaak eerst op zoek naar een passende plugin. Is dat er niet, dan schrijven we hem desnoods zelf.

Interesse in een WordPress website?

Wat zijn de voordelen en nadelen van een WordPress website?

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte open source CMS systeem en heeft daarmee tevens de grootste achterban aan programmeurs die werken aan de constante verbetering en uitbreiding van het systeem. Hierdoor is het systeem in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een zeer volledig systeem dat mogelijkheden biedt voor zowel kleine als grote websites. Wij zijn zó fan van WordPress, dat we onze eigen website er ook mee hebben gebouwd. Maar voordat je definitief een keuze maakt, willen we je graag eerst meer vertellen over de voor- en nadelen van dit systeem.

De voordelen van WordPress

 1. Betaalbaar – Omdat WordPress een open source pakket is, betaal je voor het systeem niets. Ook een hoop plugins zijn gratis te gebruiken en voor templates betaal je vaak niet meer dan 60 euro. Hierdoor betaal je alleen voor de tijd die wij kwijt zijn aan het opzetten en op maat maken van jouw website. Een simpele WordPress website kkun je dan ook laten maken voor 750 tot 1.000 euro. Let wel: zoals met alles geldt: “you get what you pay for.” Hoe meer functies en aanpassingen je wilt, hoe meer dit kost.
 2. Continu ontwikkeld – In tegenstelling tot veel “zelfbouw CMS-systemen” wordt WordPress constant ontwikkeld en beschikt het platform over uitgebreide mogelijkheden.
 3. Niet gebonden aan één partij – Omdat het platform open source is, zit je nooit vast aan één partij. Ben je niet tevreden? In iedere stad vind je wel een goede WordPress bouwer. De overstap is dus zo gemaakt - al zul je deze tip bij ons nooit nodig hebben.
 4. Gebruiksvriendelijk – Het systeem is gemakkelijk te gebruiken en ook de gebruiksvriendelijkheid ervan is al jaren doorontwikkeld. Daarnaast is het systeem geheel Nederlands, maar kan desgewenst ook meertalig worden gemaakt.
 5. Enorm aanbod aan functionaliteiten – Doordat WordPress een community is die openstaat voor ontwikkelaars, is er voor vrijwel iedere gewenste functionaliteit al een plugin gemaakt. Bij Web Whales dragen we ook wel eens ons steentje bij en delen we onze eigen plugins met die community.
 6. SEO-vriendelijke basis – WordPress biedt een hoop functionaliteiten die goed zijn voor je SEO. Daarnaast worden deze mogelijkheden nog eens vergroot door plugins zoals WordPress SEO by Yoast en W3 Total Cache.
 7. Responsive – Veel WordPress thema's zijn van zichzelf al responsive. Dit scheelt weer een hoop programmeertijd - en dus geld!

De nadelen van WordPress

Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. WordPress kent diverse nadelen waar tijdens de ontwikkeling rekening mee gehouden moet worden.

 1. Conflicterende codes – Omdat WordPress de mogelijkheid biedt om de codes van verschillende programmeurs via plugins en templates te combineren, kan het zijn dat dit voor conflicten gaat zorgen. Aanpassingen gaan hierdoor moeizaam en functies kunnen daardoor uitvallen of rare resultaten geven.

  Hoe gaat Web Whales hiermee om? Wij zijn selectief in onze thema- en pluginkeuze. Door niet voor iedere functie een plugin te gebruiken, alleen de codes van betrouwbare partijen te gebruiken en onbekende plugins te analyseren voorkomen we conflicterende codes zo goed als mogelijk is.

 2. Populair systeem, geliefd doel voor hackers – Ook in WordPress komen geregeld beveilingsproblemen voor. Wanneer een website dan niet wordt geüpdatet kan dit ervoor zorgen dat deze besmet raakt met malware en daardoor ook in de zoekresultaten daalt.

  Hoe gaat Web Whales hiermee om? Wij bieden onze klanten een technisch onderhoudscontract aan waarbij we updates tegen beveilingsrisico’s direct oppakken en doorvoeren in onze websites.

 3. Kan langzaam worden – WordPress is van nature een snel platform. Wanneer men echter veel (en slecht gecodeerde) plugins gebruikt, kan de snelheid aanzienlijk worden belemmerd. Bijvoorbeeld doordat ze onnodig JavaScript-bestanden inladen.

  Hoe gaat Web Whales hiermee om? Wij proberen het gebruik van plugins te beperken en controleren eerst de reputatie van de programmeur voordat wij zijn plugins gebruiken. Daarnaast controleren wij de snelheid van de website nadat deze live is gegaan zodat eventuele vertragingen verholpen kunnen worden.

 4. WordPress websites zien er allemaal hetzelfde uit – Dit is niet zozeer een nadeel, maar eerder een misvatting. Wanneer webdevelopers een populair thema gebruiken en daar alleen de teksten en inhoud in veranderen, dan krijg je inderdaad websites die op elkaar lijken. Bij websites die vooral goedkoop moeten zijn is dit dan ook al snel het geval.

  Hoe gaat Web Whales hiermee om? Wij bespreken eerst met de klant welk gevoel de nieuwe website moet uitstralen en passen daar het thema op aan. Die aanpassingen lopen uiteen van kleuren en lettertypes tot aan vormen en marges. Ook het gebruik van unieke afbeeldingen zorgt ervoor dat iedere website anders wordt.

 5. Beperkingen in de websitestructuur – Omdat WordPress vanuit een vaste basis werkt, is het platform niet voor iedere website geschikt. Wanneer jij een hoop functionaliteiten wil die niet standaard in WordPress zitten of alleen met behulp van plugins kunnen worden toegevoegd, kan het meer tijd en geld kosten dit binnen WordPress te integreren.

  Hoe gaat Web Whales hiermee om? Als dit de situatie is, dan zullen wij je adviseren een website op maat te laten bouwen. Simpel gezegd is WordPress in zo'n situatie niet de juiste keuze.

Interesse in een WordPress website?