Projectbeschrijving

De website van AVIA Nederland was toe aan een opfrisbeurt. AVIA Nederland heeft ons daarom ingeschakeld voor het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van een nieuwe, moderne AVIA.nl website. Het voornaamste doel was om een nieuwe, frisse huisstijl te ontwerpen en meer zichtbaarheid te creëren. Daarnaast moest er op de website aandacht besteed worden aan:

  • de vindbaarheid van alle tankstations;
  • het nieuwe ViaAVIA-spaarprogramma waarvan wij de website ook hebben ontwikkeld;
  • het aanbieden van zakelijke tank- en truckkaarten;
  • het verhaal van de vijf AVIA-leden.

Een bijkomende uitdaging was het korte tijdsbestek waarin het project gerealiseerd diende te worden. Omdat de nieuwe ViaAVIA-website (die wij ook mochten ontwikkelen) en de website naar elkaar zouden verwijzen, was het voor AVIA belangrijk dat beide websites tegelijk werden gelanceerd.

Het proces

Voor dit project heeft onze partner 2manydots het webdesign op zich genomen. De rest van het project, met name de technische aspecten, hebben wij vervolgens opgepakt. Hiervoor zijn we begonnen met een inventarisatie bij de klant en hebben we alle wensen opgeschreven. We hebben meegekeken hoe het huidige systeem in elkaar zat en op basis daarvan een voorstel gemaakt. 2manydots heeft vervolgens het design gedaan en vooral gekeken naar wat aan het huidige systeem verbeterd kon worden op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en merkbeleving. Toen het design was goedgekeurd zijn we begonnen met het bouwen van de website. Deze hebben we opgeleverd en vervolgens na meermaals testen live gezet.

De oplossing

Vindbaarheid
Om de vindbaarheid van de tankstations te bewerkstelligen, wordt elke dag de meest recente informatie over alle tankstations in de website geladen. Vervolgens is er een zoekfunctie ontwikkeld die zoekt naar tankstations die zich in de buurt van de locatie van de bezoeker bevinden. Tot slot kan de bezoeker per station eenvoudig zien welke diensten en brandstoffen hij daar kan krijgen en op welke tijden het tankstation geopend is.

Tank- en truckkaarten
Voor zakelijke klanten biedt AVIA Nederland de tankkaart en de truckkaart aan. Het aanvragen van deze kaarten is voor AVIA een belangrijk onderdeel van de website. Omdat een tank- of truckkaart om technische redenen bij een tankstation moet horen, hebben we een proces ontwikkeld waarbij de bezoeker eerst een tankstation moet kiezen. Op deze manier zorgen we er tevens voor dat de aanvraag bij de juiste afdeling terechtkomt.

AVIA-leden
Alle vijf AVIA-leden zijn uniek en ieder heeft een eigen verhaal met een eigen identiteit. Daarom hebben we een gedeelte binnen de website ontwikkeld dat door ieder lid verschillend kan worden ingericht. Zo hebben de AVIA-leden niet de rompslomp van een eigen website, maar hebben ze toch genoeg ruimte en flexibiliteit om hun eigen onderneming uit te lichten.

Het resultaat

Iwan van de Wetering

ICT Manager - AVIA Vollenhoven Olie

"Mocht je een internet applicatie nodig hebben, zoek niet verder. Met WebWhales kun je alle kanten op. We hebben nu enkele sites bij hun lopen. Projecten zijn binnen budget en on time opgeleverd. Daarnaast is het fijn dat…Mocht je een internet applicatie nodig hebben, zoek niet verder. Met WebWhales kun je alle kanten op. We hebben nu enkele sites bij hun lopen. Projecten zijn binnen budget en on time opgeleverd. Daarnaast is het fijn dat ze meedenken en zelfs de andere leveranciers aansturen, zodat alles tot een goed eind komt. Top!"Lees meer

Andere projecten

Bekijk onze eerdere projecten