Projectbeschrijving

Shop Noir kwam bij ons met de ambitie om online verder te groeien. Ze wilden hun online marketing serieus en professioneel aanpakken. Online marketing heeft echter weinig zin als de basis, je webshop, niet aansluit bij de verwachtingen van je klanten. Daarom wilde Shop Noir als startpunt een nieuwe webshop laten ontwikkelen. Het doel was om met relatief weinig middelen een verbetering binnen de webshop tot stand te brengen zodat de toekomstige ontwikkelingskosten konden worden gefinancierd vanuit de nieuwe opbrengsten.

Het proces

Shop Noir werkte samen met een partij die ze begeleiden bij de online marketing. Wij hebben nauw samengewerkt met deze partij en hier vooraf al een schifting in designopties mee kunnen bewerkstelligen. Hierna werden de resterende designkeuzes afgestemd met de dames van Shop Noir. Op deze manier is ervoor gezorgd dat al voor de ontwikkeling alle neuzen dezelfde kant op stonden.

Nadat het design afgestemd was hebben we de webshop ontwikkeld en tot slot gekoppeld met het hun kassasysteem. Zodoende hoefde de klant de producten niet handmatig over te zetten.

De oplossing

Om ervoor te zorgen dat de investering beperkt bleef is er bij de ontwerpfase voor gekozen om slechts deels met design op maat aan de slag te gaan. Uiteindelijk is er echter wel een webshop ontworpen met een uitstraling die weer helemaal van deze tijd is en afgestemd is op de fysieke winkels van Shop Noir.

De webshop werkt tevens samen met onze WooConnect-koppeling. Alle informatie op de webshop komt dan ook direct uit hun kassasysteem (Vendit). We hebben er bij het ontwikkelen van de webshop tevens voor gekozen om indexeerbare pagina’s te ontwikkelen voor combinaties tussen categorieën, kleuren en merken. Hierdoor wordt een groot aantal zoektermen bereikt en is Shop Noir nóg beter vindbaar in Google.

Het resultaat

Sinds de livegang van de nieuwe webshop is de verkoop ten opzichte van vorig jaar stap voor stap toegenomen.

Andere projecten

Bekijk onze eerdere projecten