Dit is waar wij voor staan

en wat de basis vormt van onze aanpak.

Partnerschap

Een webapplicatie laten maken is zelden een rechte sprint naar de finish. Soms moet je om obstakels heen of vereisen de weersomstandigheden een ander looptempo. Hoe de route ook loopt, samen rennen we de marathon.

Focus op techniek

We hebben onze klanten geholpen met geweldige UX designs tot aan succesvolle SEO-campagnes. Er is echter maar een ding waar ons hart echt sneller van gaat kloppen… Technische uitdagingen! De code in duiken, complexe zaken weer begrijpbaar maken en altijd blijven schaven aan onze ontwikkelstandaarden.

Toekomstbestendig

Zelf de toekomst van jouw webapplicatie bepalen is cruciaal. Daarom bouwen wij altijd met oog op morgen. Of dat nu met of zonder Web Whales is. We werken in populaire open source talen, goed gedocumenteerd en met het Intellectueel Eigendomsrecht vooraf geregeld. Dat noemen we vendor lock out.

Onze aanpak

Van eerste versie tot doorontwikkeling en support

01

Samen de route bepalen

Allereerst gaan we in gesprek met jou en eventuele andere stakeholders. Vervolgens maken we samen een visueel prototype en prioriteren we alle wensen. Zo ontstaat er een heldere planning en stellen we op basis daarvan een team samen.

Webapplicatie Interface
02

Eerste versie ontwikkelen

Ons team gaat aan de slag met het ontwikkelen van de software. Als eerste stap werken we toe naar een minimal viable product (MVP). Zo kan je snel waarde leveren aan jouw gebruikers en heb je een werkend product in handen waarmee je door kunt ontwikkelen.

maatwerk software ontwikkeling
03

Doorontwikkeling

Als de eerste versie staat, kunnen we feedback verzamelen en daarmee de ontwikkelprioriteiten aanpassen. Zo voegen we stapje voor stapje nieuwe functionaliteiten toe, zodat jouw webapplicatie bij iedere deeloplevering beter wordt.

Doorontwikkeling
04

Onderhoud & support

Zodra jouw webapplicatie online staat, zorgen we ervoor dat deze voorzien blijft van de laatste beveiligingsupdates en waarborgen we de beschikbaarheid. Mocht je vragen hebben of er gaat onverhoopt iets fout, dan staat onze supportafdeling klaar voor je.

Webapplicatie schermen

Samenwerken met Web Whales

Standaard wanneer je een webapplicatie laat maken door Web Whales:

Gebruik van een testomgeving
Versiebeheer via GIT
Heldere documentatie
Uniforme codestijl
Samenwerken met interne of externe teams
Hostingomgeving op maat

Groot project? Dat vereist extra expertise.

Zo programmeren wij op een hoog niveau:

Eigen programmeur of ontwikkelteam
OTAP-ontwikkelomgevingen
SCRUM-trainingen
Unit testing
Continuous Integration
Continuous Delivery

Agile werkproces

Resultaatgericht ontwikkelen

Bij Web Whales werken we met Agile ontwikkelmethodes, waarbij Scrum centraal staat. Scrum is een Agile framework voor het ontwikkelen van webapplicaties. Met een klein team werken we stapsgewijs en volgens een bewezen proces aan voor jou bruikbare software.

Testen & optimaliseren
Ontwikkeling
Product backlog
Sprints Sprints van vaak twee weken
Demo
Product feedback
Daily Scrum

Product backlog

Een product backlog bestaat uit een uitgewerkte lijst met taken die tijdens de ontwikkeling van de applicatie opgepakt moeten worden.

Sprints

We voeren de taken van de product backlog uit in korte sprints van ongeveer twee weken. Zo wordt de software stapje voor stapje opgebouwd.

Demo

Tijdens een demo wordt het werk uit de afgelopen sprint getoond. Voldoet de webapplicatie aan de minimale eisen? Dan kan de eerste versie live!

Product feedback

Tijdens iedere demo wordt er getest en feedback vanuit de eindgebruikers verzameld. Zo blijft je nauw betrokken bij het ontwikkelproces.

Daily Scrum

Elke dag komt het Scrum-team kort bijeen om de werkzaamheden voor die dag met elkaar door te nemen en mogelijke obstakels vroegtijdig te identificeren. Lekker efficiënt!

Cases om trots op te zijn

Bekijk onze eerdere projecten

 • 20+
  Webapplicaties in beheer
 • 40+
  Websites in beheer
 • 100+
  Koppelingen in beheer
 • 99,98%
  Uptime van de servers

Klantbeoordelingen

Beoordeeld met 5 van 5 sterren op basis van 29 reviews

Logo Sloepdelen

Maarten Cox

Directeur - Sloepdelen

"Hele fijne koppeling gerealiseerd tussen onze betalingsverwerker en boekhoudprogramma. Snel, duidelijke afspraken, goede tarieven. Zou Web Whales zeer aanraden voor specifieke software/koppeling ontwikkelingen. Inmiddels hebben we ze ook voor diverse andere projecten ingeschakeld."

Iwan van de Wetering

ICT Manager

"Mocht je een internet applicatie nodig hebben, zoek niet verder. Met WebWhales kun je alle kanten op. We hebben nu enkele sites bij hun lopen. Projecten zijn binnen budget en on time opgeleverd. Daarnaast is het fijn dat…Mocht je een internet applicatie nodig hebben, zoek niet verder. Met WebWhales kun je alle kanten op. We hebben nu enkele sites bij hun lopen. Projecten zijn binnen budget en on time opgeleverd. Daarnaast is het fijn dat ze meedenken en zelfs de andere leveranciers aansturen, zodat alles tot een goed eind komt. Top!"Lees meer

Jack de Smit

Eigenaar - Best Fightshop

"Ik heb Web Whales een koppeling laten maken tussen mijn hoofdleveranciers en mijn webshop, producten worden nu automatisch gesynchroniseerd. Marges kunnen eenvoudig worden ingesteld op mijn voorkeur. En ik krijg een mooi verslag van de geüpdatet of aangepaste…Ik heb Web Whales een koppeling laten maken tussen mijn hoofdleveranciers en mijn webshop, producten worden nu automatisch gesynchroniseerd. Marges kunnen eenvoudig worden ingesteld op mijn voorkeur. En ik krijg een mooi verslag van de geüpdatet of aangepaste producten per mail. Dit neemt enorm veel werk uit handen. Een knap stukje werk! Ga zo door! Bedankt!"Lees meer

Wij zijn trotse partner van de volgende organisaties