Drie bedrijven die hun webapplicatie hebben laten maken door Web Whales

Dit is waar wij voor staan

en wat de basis vormt van onze identiteit.

Partnerschap

Bij Web Whales halen we energie uit samenwerken. Succes maak je immers samen! Korte lijntjes, transparantie en een langetermijnvisie vormen daarom belangrijke onderdelen van onze dienstverlening. Onze klanten noemen we niet voor niets partners.

Passie voor programmeren

Omdat we veelal werken aan langetermijnprojecten, is een webapplicatie met een goed fundament extra belangrijk. Onze programmeurs hebben een scherpe focus op het betere programmeerwerk. Zo zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk bugs ontstaan en versnellen we het ontwikkelproces zodat we ook in de toekomst succesvol kunnen blijven ontwikkelen.

Het proces

Het ontwikkelproces is van belang voor het uiteindelijke resultaat. Daarom werken we veelal met Scrum. Dit zorgt ervoor dat we applicaties zo efficiënt mogelijk kunnen bouwen en aanpassen. Bij het laten maken van een webapplicatie zijn klanten actief onderdeel van het ontwikkelproces. Zo kunnen ze veel input, sturing en feedback geven.

Onze aanpak

Van eerste versie tot doorontwikkeling en support.

01

Informatie verzamelen & design

Allereerst verzamelen we zoveel mogelijk informatie zodat we weten wat er nodig is voor een minimal viable product, een eerste werkbare versie. Hiervoor gaan we in gesprek met de doelgroep en de verschillende stakeholders. Ook wordt in deze fase bepaald wie welke scrum rollen vervuld. Hierna starten we met het maken van een wireframe. We denken daarbij voornamelijk na over de gebruikersinteractie. Tot slot maken we dit visueel zodat het past bij de uitstraling van de klant.

Meer informatie Lees verder
Webapplicatie interface
02

Design & ontwikkeling

Staat het design? Dan werken we de architectuur van de software uit. Zo zorgen we dat de webapplicatie kan blijven meegroeien met de organisatie. Vervolgens specificeren we de eerste ontwikkeltaken op detailniveau en bepalen we in welke volgorde deze ontwikkeld gaan worden. Nu kunnen onze programmeurs starten met het ontwikkelen van de applicatie en de functionaliteiten!

Meer informatie Lees verder
Website ontwikkeling
03

Acceptatie & livegang

Uiteindelijk mag je altijd zelf op de acceptatieomgeving het resultaat testen en beoordelen. Doet de webapplicatie wat het moet doen? Dan wordt het geheel online gezet. We zijn live!

Meer informatie Lees verder
Snelle hosting
04

Doorontwikkeling & support

Ook na livegang staan we klaar voor het onderhoud, support en de doorontwikkeling van jouw webapplicatie. Zo voegen we stapje voor stapje nieuwe functies toe en breiden we bestaande onderdelen uit waar nodig is. Zo wordt de webapplicatie elke keer nóg beter gemaakt.

Meer informatie Lees verder

Samenwerken met Web Whales

Standaard wanneer je een webapplicatie laat maken door Web Whales:

Gebruik van een testomgeving
Versiebeheer via GIT
Heldere documentatie in de code
Samenwerken met interne of externe teams
Hostingomgeving op maat

Groot project? Dat vereist extra expertise.

Zo programmeren wij op een hoog niveau:

Eigen programmeur of ontwikkelteam
OTAP-ontwikkelomgeving
Scrum-trainingen
Unit testing
Continuous Integration
Continuous Delivery
Uitgebreide documentatie
Uniforme codestijl

Agile werkproces

Resultaat gericht ontwikkelen

Bij Web Whales werken we met agile ontwikkelmethodes, waarbij scrum centraal staat. Scrum is een agile framework voor het ontwikkelen van webapplicaties. Met een klein team werken we stapsgewijs en volgens een bewezen proces aan voor jou bruikbare software.

Testen & optimaliseren
Ontwikkeling
1. Product backlog
2. Sprints Sprints van ongeveer twee weken.
3. Demo
4. Product feedback
5. Daily scrum

1. Product backlog

Een product backlog bestaat uit een uitgewerkte lijst met taken die tijdens de ontwikkeling van de applicatie opgepakt moeten worden.

2. Sprints

We voeren de taken van de product backlog uit in korte sprints van ongeveer twee weken. Zo wordt de software stapje voor stapje opgebouwd.

3. Demo

Tijdens een demo wordt het werk uit de afgelopen sprint getoond. Voldoet de webapplicatie aan de minimale eisen? Dan kan de eerste versie live!

4. Product feedback

Tijdens iedere demo wordt er getest en feedback vanuit de eindgebruikers verzameld. Zo blijft je nauw betrokken bij het ontwikkelproces.

5. Daily scrum

Elke dag komt het scrum-team kort bijeen om de werkzaamheden voor die dag met elkaar door te nemen en mogelijk obstakels vroegtijdig te identificeren.

Recent werk

Bekijk onze recente projecten

 • 50+
  Websites in onderhoud
 • 100+
  Klanten geholpen
 • 25+
  Webapplicaties ontwikkeld
 • 99,9%
  Uptime van de servers

Klantbeoordelingen

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8

Kay Bak review

Kay Bak

Eigenaar

"Wij zijn korte tijd nadat wij Dutch Ink zijn begonnen met Web Whales in contact gekomen, ze waren betrokken bij het indelen van onze website, deden ons beseffen hoe belangrijk reviews zijn en hoe hier mee om te…""

Paul Schut review

Paul Schut

Recruiting consultant - Xentys

"Wij stapte over omdat onze website bouwer gewoon niet meer leverde. Bob heeft een goede strategie neergezet, Samira snapte wat we qua ontwerp wilden en Fleur heeft als projectleider prima werk geleverd. De site ziet er weer fris…""

Frank Oprel review

Frank Oprel

Marketing Manager - Dyflexis

"Als Marketing Manager bij Dyflexis heb ik naar volledige tevredenheid mogen samenwerken met het team van Web Whales. Zij hebben een prachtig website neergezet die optimaal aansluit op onze lead-generatie processen. Het team van Web Whales beschikt over…""

Jeffrey van Battum review

Jeffrey van Battum

Co Founder - Phone-Factory

"Ontzettend goed en eerlijk geholpen bij Web Whales. Wij gingen het gesprek aan met als doel om onze hele webshop eventueel door Web Whales te laten aanpassen. Nadat Bob een paar goede vragen stelde, gaf hij eerlijk aan…""