Drie bedrijven die hun webapplicatie hebben laten maken door Web Whales

Dit is waar wij voor staan

en wat de basis vormt van onze identiteit

Partnerschap

Een webapplicatie laten maken is zelden een rechte sprint naar de finish. Soms moet je om obstakels heen of vereisen de weersomstandigheden een ander looptempo. Hoe de route ook loopt, samen rennen we de marathon.

Focus op techniek

We hebben onze klanten geholpen met geweldige UX designs tot aan succesvolle SEO-campagnes. Er is echter maar een ding waar ons hart echt sneller van gaat kloppen… Technische uitdagingen! De code in duiken, complexe zaken weer begrijpbaar maken en altijd blijven schaven aan onze ontwikkelstandaarden.

Vrijheid

Zelf de toekomst van jouw webapplicatie bepalen is cruciaal. Daarom bouwen wij altijd met oog op morgen. Of dat nu met of zonder Web Whales is. We werken in populaire open source talen, goed gedocumenteerd en met het Intellectueel Eigendomsrecht vooraf geregeld. Dat noemen we vendor lock out.

Onze aanpak

Van eerste versie tot doorontwikkeling en support

01

Samen de route bepalen

Allereerst gaan we in gesprek met jou en eventuele andere stakeholders. Samen maken we het project overzichtelijk en prioriteren we alle wensen. We knippen het project vervolgens op in mijlpalen en stellen op basis daarvan een team samen.

Webapplicatie interface
02

Snel naar versie 1.0

Ons team gaat aan de slag met het ontwikkelen van de software. Als eerste stap werken we toe naar een Minimal Viable Product (MVP), een eerste werkende versie. Zo kan je snel waarde leveren aan jouw gebruikers en heb je een werkend product in handen.

Website ontwikkeling
03

Doorontwikkeling

Als de eerste werkende versie staat, kunnen we feedback verzamelen en daarmee de ontwikkelprioriteiten aanpassen. Zo voegen we stapje voor stapje nieuwe functionaliteiten toe, zodat jouw webapplicatie bij iedere deeloplevering meer waarde krijgt.

Snelle hosting
04

Onderhoud & support

Zodra jouw webapplicatie online staat, zorgen we ervoor dat deze voorzien blijft van de laatste beveiligingsupdates en waarborgen we de beschikbaarheid. Mocht je vragen hebben of er gaat onverhoopt iets fout, dan staat onze supportafdeling klaar voor je.

Samenwerken met Web Whales

Standaard wanneer je een webapplicatie laat maken door Web Whales:

Gebruik van een testomgeving
Versiebeheer via GIT
Heldere documentatie in de code
Samenwerken met interne of externe teams
Hostingomgeving op maat

Groot project? Dat vereist extra expertise.

Zo programmeren wij op een hoog niveau:

Eigen programmeur of ontwikkelteam
OTAP-ontwikkelomgeving
SCRUM-trainingen
Unit testing
Continuous Integration
Continuous Delivery
Uitgebreide documentatie
Uniforme codestijl

Agile werkproces

Resultaatgericht ontwikkelen

Bij Web Whales werken we met Agile ontwikkelmethodes, waarbij Scrum centraal staat. Scrum is een Agile framework voor het ontwikkelen van webapplicaties. Met een klein team werken we stapsgewijs en volgens een bewezen proces aan voor jou bruikbare software.

Testen & optimaliseren
Ontwikkeling
1. Product backlog
2. Sprints Sprints van vaak twee weken
3. Demo
4. Product feedback
5. Daily Scrum

1. Product backlog

Een product backlog bestaat uit een uitgewerkte lijst met taken die tijdens de ontwikkeling van de applicatie opgepakt moeten worden.

2. Sprints

We voeren de taken van de product backlog uit in korte sprints van ongeveer twee weken. Zo wordt de software stapje voor stapje opgebouwd.

3. Demo

Tijdens een demo wordt het werk uit de afgelopen sprint getoond. Voldoet de webapplicatie aan de minimale eisen? Dan kan de eerste versie live!

4. Product feedback

Tijdens iedere demo wordt er getest en feedback vanuit de eindgebruikers verzameld. Zo blijft je nauw betrokken bij het ontwikkelproces.

5. Daily Scrum

Elke dag komt het Scrum-team kort bijeen om de werkzaamheden voor die dag met elkaar door te nemen en mogelijke obstakels vroegtijdig te identificeren. Lekker efficiënt!

Cases om trots op te zijn

Bekijk onze eerdere projecten

 • 50+
  Websites in onderhoud
 • 100+
  Klanten geholpen
 • 25+
  Webapplicaties ontwikkeld
 • 99,9%
  Uptime van de servers

Klantbeoordelingen

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8

Iwan van de Wetering

ICT Manager - AVIA Vollenhoven Olie

"Mocht je een internet applicatie nodig hebben, zoek niet verder. Met WebWhales kun je alle kanten op. We hebben nu enkele sites bij hun lopen. Projecten zijn binnen budget en on time opgeleverd. Daarnaast is het fijn dat…"

Frank Oprel review

Frank Oprel

Marketing Manager - Dyflexis

"Als Marketing Manager bij Dyflexis heb ik naar volledige tevredenheid mogen samenwerken met het team van Web Whales. Zij hebben een prachtig website neergezet die optimaal aansluit op onze lead-generatie processen. Het team van Web Whales beschikt over…"

Jeffrey van Battum review

Jeffrey van Battum

Co Founder - Phone-Factory

"Ontzettend goed en eerlijk geholpen bij Web Whales. Wij gingen het gesprek aan met als doel om onze hele webshop eventueel door Web Whales te laten aanpassen. Nadat Bob een paar goede vragen stelde, gaf hij eerlijk aan…"

Kay Bak review

Kay Bak

Eigenaar

"Wij zijn korte tijd nadat wij Dutch Ink zijn begonnen met Web Whales in contact gekomen, ze waren betrokken bij het indelen van onze website, deden ons beseffen hoe belangrijk reviews zijn en hoe hier mee om te…"

Paul Schut review

Paul Schut

Recruiting consultant - Xentys

"Wij stapte over omdat onze website bouwer gewoon niet meer leverde. Bob heeft een goede strategie neergezet, Samira snapte wat we qua ontwerp wilden en Fleur heeft als projectleider prima werk geleverd. De site ziet er weer fris…"

Robin Matrix

Eigenaar - goochelaar.nl

"Bob en Ronald van Web Whales zijn voor mij betrouwbare internet specialisten. Ze staan altijd klaar voor een eerlijk en objectieve brainstormsessie. Ze hebben erg veel verstand van internetmarketing, SEO, SEA en internet applicaties. Het belangrijkste is dat…"