Dit is waar wij voor staan

en wat de basis vormt van onze identiteit.

Partnerschap

Bij Web Whales halen we energie uit samenwerken. Succes maak je immers samen! Korte lijntjes, transparantie en een langetermijnvisie vormen daarom belangrijke onderdelen van onze dienstverlening. Onze noemen we niet voor niets partners.

Passie voor programmeren

Omdat we veelal werken aan langetermijnprojecten, is een webapplicatie met een goed fundament extra belangrijk. Onze programmeurs hebben een scherpe focus op het betere programmeerwerk. Zo zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk bugs ontstaan en versnellen we het ontwikkelproces zodat we ook in de toekomst succesvol kunnen blijven ontwikkelen.

Het proces

Het ontwikkelproces is van belang voor het uiteindelijke resultaat. Daarom werken we veelal met Scrum. Dit zorgt ervoor dat we applicaties zo efficiënt mogelijk kunnen bouwen en aanpassen. Onze klanten zijn actief onderdeel van het ontwikkelproces. Zo kunnen ze veel input, sturing en feedback geven.

Onze aanpak

Van eerste versie tot doorontwikkeling en support.

01

Informatie verzamelen

Allereerst verzamelen we zoveel mogelijk informatie zodat we weten wat er nodig is voor een minimal viable product, een eerste werkbare versie. Hiervoor gaan we in gesprek met de verschillende doelgroepen en stakeholders.

Voor websites & webshops Voor webapplicaties
02

Design & ontwikkeling

Tijdens het ontwerpen van applicaties starten we met het maken van een wireframe. We denken in deze fase voornamelijk na over de gebruikersinteractie. Vervolgens gaan we dit visueel maken zodat het past bij de uitstraling van de klant. Staat het design? Dan denken we na over de softwarearchitectuur en beginnen we aan het daadwerkelijk ontwikkelen van de applicatie en functionaliteiten.

Voor websites & webshops Voor webapplicaties
03

Acceptatie & livegang

Uiteindelijk mag je altijd zelf op de acceptatieomgeving het resultaat testen en beoordelen. Doet de applicatie wat het moet doen? Dan wordt het geheel online gezet. We zijn live!

Voor websites & webshops Voor webapplicaties
04

Doorontwikkeling & support

Ook na livegang staan we klaar voor het onderhoud, support en de doorontwikkeling van jouw webapplicatie. Zo voegen we stapje voor stapje nieuwe functies toe aan de applicatie en breiden we bestaande onderdelen uit waar nodig is. Zo wordt de applicatie elke keer nóg beter gemaakt.

Voor websites & webshops Voor webapplicaties

Samenwerken met Web Whales

De zekerheden van Web Whales als partner:

Gebruik van een testomgeving
Versiebeheer via GIT
Heldere documentatie in de code
Samenwerken met interne of externe teams
Hostingomgeving op maat

Groot project? Dat vereist extra expertise.

Zo programmeren wij op een hoog niveau:

Eigen programmeur of ontwikkelteam
OTAP-ontwikkelomgeving
Scrum-trainingen
Unit testing
Continuous Integration
Continuous Delivery
Uitgebreide documentatie
Uniforme codestijl

Recent werk

Bekijk onze recente projecten

 • 50+
  Websites in onderhoud
 • 100+
  Klanten geholpen
 • 25+
  Webapplicaties ontwikkeld
 • 99,9%
  Uptime van de servers

Klantbeoordelingen en referenties

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8

Bart Latenstein

Bart Latenstein

"Tijdens de afspraak bij Web Whales zeer goed advies gehad van Bob waar wij direct mee aan de slag konden!""

Kay Bak

Kay Bak

"Wij zijn korte tijd nadat wij Dutch Ink zijn begonnen met Web Whales in contact gekomen, ze waren betrokken bij het indelen van onze website, deden ons beseffen hoe belangrijk reviews zijn en hoe hier mee om te…""

Paul Schut

Paul Schut

"Wij stapte over omdat onze website bouwer gewoon niet meer leverde. Bob heeft een goede strategie neergezet, Samira snapte wat we qua ontwerp wilden en Fleur heeft als projectleider prima werk geleverd. De site ziet er weer fris…""

Frank Oprel

Frank Oprel

"Als Marketing Manager bij Dyflexis heb ik naar volledige tevredenheid mogen samenwerken met het team van Web Whales. Zij hebben een prachtig website neergezet die optimaal aansluit op onze lead-generatie processen. Het team van Web Whales beschikt over…""

Jeffrey van Battum

Jeffrey van Battum

"Ontzettend goed en eerlijk geholpen bij Web Whales. Wij gingen het gesprek aan met als doel om onze hele webshop eventueel door Web Whales te laten aanpassen. Nadat Bob een paar goede vragen stelde, gaf hij eerlijk aan…""