Projectbeschrijving

Uitdaging

Velofixer zit in Brussel, dus de wens was om de webshop in ieder geval aan te bieden in het Nederlands en Frans, maar ook in het Engels, Duits en Italiaans. Het kassasysteem ‘Vendit’ bevat wel alle gewenste productinformatie, maar biedt zelf geen vertaalopties aan. Een situatie waardoor de automatiseringsslag die het bedrijf wou maken bijna in de soep liep.

Ontwikkelproces

Het ontwikkelproces van de webshop bestond uit 4 onderdelen:

  • Het ontwikkelen van de wireframes (verdiepingsfase)
  • Het ontwerpen van een visueel design (verdiepingsfase)
  • Het ontwikkelen van het maatwerkthema en de aanvullende functionaliteiten (ontwikkelproces)
  • Het koppelen van de webshop aan kassasysteem ‘Vendit’.

Oplossing

We hebben ervoor gezorgd dat Velofixer haar assortiment vanuit Vendit kan beheren en dat deze vervolgens automatisch vertaald wordt naar de belangrijkste talen. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van onze WooCommerce – Vendit koppeling waarmee onder andere producten, voorraad en orders worden gesynchroniseerd.

We hebben geadviseerd om alle tekst in het Engels in het kassasysteem te zetten. Dit wordt vervolgens automatisch vertaald door de plug-in (GTranslate). Er kan echter ook handmatig tekst in de vertalingen aangepast worden. Klanten die bijvoorbeeld de Nederlandse taalswitch aanzetten hebben hierdoor niet het idee dat de tekst vertaald is.

Uiteindelijk hebben we een WooCommerce-webshop ontwikkeld op een apart subdomein (www.shop.velofixer.com). Hierdoor is de huidige website intact gebleven en konden we de totale ontwikkelkosten laag houden. De webshop zelf blijft ook ondanks de koppeling snel. En met effect! Want binnen 1 dag kwam de eerste order al binnen.

Reactie van de klant

Amor Mistiaen

Velofixer

"Web Whales heeft een nieuwe maatwerk webshop voor ons ontwikkeld inclusief een koppeling met Vendit. Het lastige aan onze webshop is dat we graag een meertalige webshop wilde aanbieden in combinatie met ons kassasysteem. Echter is het slechts…Web Whales heeft een nieuwe maatwerk webshop voor ons ontwikkeld inclusief een koppeling met Vendit. Het lastige aan onze webshop is dat we graag een meertalige webshop wilde aanbieden in combinatie met ons kassasysteem. Echter is het slechts mogelijk om 1 taal te hanteren in Vendit. Hierin heeft Web Whales een goed alternatief geadviseerd, waardoor wij met minder werk meerdere talen konden aanbieden in onze webshop. Hierdoor kunnen we een breder publiek aanspreken. We zijn blij met de samenwerking en het resultaat van de webshop. Ook na de release van de webshop staan ze altijd klaar voor dringende problemen snel aan te pakken. Alsook geven ze uitstekende raad en hulp bij het uitwerken van eventueel nieuwe projecten gelinkt aan de webshop. Het resultaat is een webshop helemaal naar wens, die er voor een langere periode tegen aan kan."Lees meer

Andere projecten

Bekijk onze eerdere projecten