Projectbeschrijving

Mobility Mentoring was nieuw in Nederland. Om de toepassing ervan te bevorderen was er behoefte aan overtuigingskracht, zowel rondom de promotie van de aanpak als rondom de meerwaarde van een lidmaatschap.

Het proces

Samen met Platform 31 hebben we in kaart gebracht welke middelen en boodschappen we konden gebruiken om hun verhaal kracht bij te zetten. Daarnaast zijn de ideeën van de klant rondom het beschikbaar stellen van een kennisbank en het opzetten van een forum vertaald naar een plan van aanpak waarmee de website gerealiseerd kon worden. Met dit plan in de hand hebben we eerst de nieuwe website ontworpen en vervolgens ontwikkeld.

Voor de livegang heeft de klant de website kunnen vullen op een ontwikkelomgeving. Zo kon er vanaf de start al waarde worden geleverd aan de aangesloten gemeenten.

De oplossing

Mobility Mentoring was nog niet in het bezit van een website. Omdat verschillende functionaliteiten, zoals de wens om een community te faciliteren, al beschikbaar waren als plugin voor WordPress hebben we dit systeem als basis gebruikt. Om het design te implementeren hebben we voor deze klant een nieuw WordPress-template ontwikkeld.

Gemeenten en organisaties kunnen een lidmaatschap kopen om toegang te krijgen tot de informatie en de ondersteuning bij de toepassing van de Mobility Mentoring-methodiek. De website speelt hierbij een belangrijke rol. De organisatie biedt zijn online materialen namelijk aan via de website en kan gebruikers van aangesloten gemeenten zelf toegang verstrekken. Achter de website zit namelijk nog een ingelogd gedeelte waarop gemeentes informatie en hulpmiddelen kunnen downloaden. Ook is er een forum waarop mensen kennis kunnen delen en vragen kunnen stellen.

Het resultaat

Inmiddels staat de nieuwe website van Mobility Mentoring online en is het aantal aangesloten gemeenten sterk gegroeid. Zo werken bijvoorbeeld de gemeenten Alphen aan den Rijn, Emmen, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Rotterdam en Zaanstad inmiddels met deze methodiek.

Andere projecten

Bekijk onze eerdere projecten