Projectbeschrijving

Er waren voorafgaand aan het project twee belangrijke doelen opgesteld:

  1. Voor KwaliteitsRegister HoogBegaafdheid als beheerders moesten gemakkelijk kwaliteitstoetsen uitgevoerd kunnen worden zodat zij mensen eerst kunnen beoordelen voordat deze zichtbaar worden op de website.
  2. Er moest inzichtelijk gemaakt worden waar alle begeleiders zich bevinden en waarmee zij hoogbegaafden kunnen helpen.

De oplossing

Voor kwaliteitsregisterhoogbegaafdheid.nl hebben we zowel het design als de ontwikkeling van de website op ons genomen. Een belangrijk onderdeel van de website is het zoekmechanisme. Mensen kunnen heel gemakkelijk kiezen wat voor het type begeleiding, voor welke leeftijdsgroep en waar in Nederland ze deze zoeken. Vervolgens komt daar een lijst met begeleiders uit die allemaal een eigen profielpagina hebben met aanvullende informatie.

Ook het registratietraject voor deze begeleiders verloopt volledig via de website. KwaliteitsRegister HoogBegaafdheid kan hierdoor begeleiders na diverse kwaliteitscontroles op de website toestaan en beheren. Daarnaast is het mogelijk dat begeleiders hun registratie op een later moment afronden. Ze moeten namelijk diverse documenten aanleveren tijdens dit proces, waaronder een VOG. Als zij tijdens het registeren nog niet alle documenten bij de hand hebben kunnen ze zich evengoed aanmelden en later hun registratie afmaken. Dit is gedaan om te voorkomen dat begeleiders afhaken voordat de aanmelding bekend wordt bij de organisatie.

Het resultaat

Inmiddels zijn er al 104 aangesloten begeleiders en kent het register vrijwel landelijke dekking.

Andere projecten

Bekijk onze eerdere projecten