Projectbeschrijving

De webshop werkte op Lightspeed (bekende software voor webshops), maar liep tegen het probleem aan dat de producten van een aantal leveranciers handmatig ingevoerd en bijgehouden moesten worden. Met zo’n 1000 producten was dit een behoorlijke klus die ook nog eens voor fouten zorgde (prijzen die niet klopten, marges die verkeerd doorberekend waren, inkoopprijzen die veranderd waren). De wens van Best Fightshop was dan ook om een leverancierskoppeling te maken zodat dit volledig geautomatiseerd kon worden. Dit zou tijdbesparing opleveren en zou dure fouten voorkomen.

Het proces

Tijdens het ontwikkelproces was de communicatie tussen ons als technische partij, Best Fightshop en de leveranciers erg belangrijk. We hebben dan ook veel afgestemd met zowel Best Fightshop als de technische personen bij de leveranciers. Zo is er veel contact geweest over de controle van data en de aanleverwijze hiervan. Inmiddels werken we al 3 jaar samen waarbij we dit proces met verschillende leveranciers hebben herhaald. Door het succes van de koppelingen is Best Fightshop de integratie met leveranciers als vereiste gaan stellen. Zodoende hebben we ook leveranciers begeleid in het op deze manier beschikbaar maken van hun assortiment.

De oplossing

Het uitbreiden van het assortiment is onder ander mogelijk gemaakt door de vijf leverancierskoppelingen die we hebben ontwikkeld. Deze worden gerealiseerd door het ophalen van XML- of CSV-bestanden en deze in te laden in de (Lightspeed) webshop. Door deze koppelingen kunnen in totaal 30.000 producten aangeboden worden. Daarnaast hebben we ook automatiseringen toegepast. Zo checken we dagelijks of deze producten nog op voorraad zijn bij de leverancier, actualiseren we productfoto’s en actualiseren we productinformatie. Ook wordt de verkoopprijs van deze producten automatisch gegenereerd op basis van de inkoopprijzen,

Het resultaat

Het ontwikkelen van deze software neemt Best Fightshop veel werk uit handen en vormt een mooie basis voor groei. De productcatalogus (assortiment) is met zo’n 500% gegroeid!

Ook is de concurrentiepositie van de webshop verbeterd. Inmiddels is het een eis vanuit Best Fightshop aan leveranciers om specifieke technische punten op orde te hebben om goed te kunnen koppelen met de webshop.

Reactie van de klant

Jack de Smit

Eigenaar - Best Fightshop

"Ik heb Webwhales een koppeling laten maken tussen mijn hoofdleveranciers en mijn webshop , producten worden nu automatisch in lightspeed klaar gezet d.m.v een feed en gesynchroniseerd. Marges kunnen eenvoudig worden ingesteld op mijn voorkeur. En ik krijg…Ik heb Webwhales een koppeling laten maken tussen mijn hoofdleveranciers en mijn webshop , producten worden nu automatisch in lightspeed klaar gezet d.m.v een feed en gesynchroniseerd. Marges kunnen eenvoudig worden ingesteld op mijn voorkeur. En ik krijg een mooi verslag van de geupdate of aangepaste producten per mail. Dit neemt enorm veel werk uit handen. Webwhales heeft precies mijn wensen om weten te zetten in een prachtig programma waar ik eenvoudig mee kan werken. Er wordt snel gereageerd op vragen en aanpassingen of wensen kunnen snel worden aangepast. Een knap stukje werk! Ga zo door! Bedankt!"Lees meer

Andere projecten

Bekijk onze eerdere projecten