Projectbeschrijving

Uitdaging

De automarkt an sich is vrij uitdagend. De data die hierin wordt gebruikt is in de meeste gevallen niet zo gestructureerd als je zou verwachten of willen. Er is een koppeling gerealiseerd met HaynesPro, een bedrijf dat wereldwijd voor autodata zorgt. De uitdaging van dit project zat vooral in de data, de complexiteit ervan en het koppelen van HaynesPro.


Ontwikkelproces

Allereerst zijn we goed in gesprek gegaan met Stichting 100% onderhouden, zodat we precies duidelijk hadden welke wensen er waren. Vervolgens hebben we op basis daarvan diverse wireframes van de tool gemaakt om deze wensen vervolgens visueel te maken. Zodra deze definitief werden gemaakt konden we beginnen met ontwikkelen.

De tool is ontwikkeld in Laravel met Vue.js. Er is bewust gekozen voor de optie Vue.js omdat er in de tool veel elementen zijn waarop geklikt kan worden en waarmee de data verandert. Een framework als Vue.js is hier heel geschikt voor.

Oplossing

Met de tool kunnen consumenten checken of hun onderhoudsboekje klopt en wat ze de komende maanden te wachten staat qua onderhoud. Met de tool kan geen onderhoudsgeschiedenis bekeken worden, maar wel:

  • wat voor onderhoud nodig is;
  • welke werkzaamheden hierbij komen kijken;
  • wat er zal gaan gebeuren tijdens de volgende onderhoudsbeurt;
  • welke betekenissen de waarschuwingslampjes hebben.

Resultaat

De tool geeft niet alleen informatie over onderhoud, maar kan ook geïmplementeerd worden in websites die over auto’s gaan. Inmiddels staat de tool live op de website van Stichting 100% onderhouden en is inmiddels ook opgenomen op de website van de BOVAG.

Andere projecten

Bekijk onze eerdere projecten