Projectbeschrijving

Uitdaging

Voorafgaand aan dit project lagen er drie uitdagingen op tafel:

  • Een minimal viable product realiseren met een klein budget.
  • Een omgeving creëren die eenvoudig in gebruik is voor studenten.
  • De tool zo ontwikkelen dat deze geschikt was voor toekomstige uitbreiding.

Ontwikkelproces

We hebben een aantal wireframes gemaakt van de belangrijkste (en tevens meest ingewikkelde) schermen, zodat al vroeg zichtbaar was hoe het eindresultaat zou werken. Vervolgens hebben we de visuele invulling gebaseerd op een bestaand Vue.js thema (Vuetify). Dit om efficiënt om te gaan met het beschikbare budget. Dit betekent dat we niet de hele interface op maat gemaakt hebben.

Een belangrijk onderdeel tijdens het ontwikkelproces was het testpanel. Dit testpanel bestond uit middelbare scholieren uit de klassen, familie- en kennissenkring van de twee docenten en werd er bij elk stapje van het project bij gehaald. Zo zat de jonge gebruiker al tijdens de ontwikkeling aan tafel!

Oplossing

Met de tool kunnen scholieren gericht oefenen. Zo hoeven ze niet meer enkel volledige examens te oefenen, maar kunnen ze zelf selecteren wat ze willen oefenen. Bijvoorbeeld alle vragen omtrent een specifiek onderwerp, examenjaar of alleen multiple choice vragen. Dit biedt tevens de mogelijkheid om in de toekomst automatisch examens samen te laten stellen. Zo kunnen leerlingen precies dat onderdeel oefenen waar ze moeite mee hebben.

Deze applicatie is ontwikkeld op basis van het Laravel (PHP) framework in combinatie met Vue.js. Hierdoor is de applicatie schaalbaar en als uitbreidbare basis te gebruiken.

Resultaat

Begin 2020 is de applicatie live gezet en is de applicatie door de docenten gevuld. Ze kunnen zelf vragen (van oude examens) toevoegen. Na de lancering van de eerste versie werd er zelfs een investeerder aangetrokken voor de doorontwikkeling van de project(en).

De eerstvolgende examenperiode kunnen ook leerlingen ermee aan de slag. Scholieren of hun ouders kunnen zich aanmelden voor de tool en kunnen een abonnement afsluiten waarbij ze een klein bedrag betalen per week, maand of jaar. Momenteel worden tevens de eerste afspraken gemaakt met scholen om de tool in gebruik te nemen.

Andere projecten

Bekijk onze eerdere projecten