Projectbeschrijving

Uitdaging

WooCommerce is een van de populairste e-commerce systemen en daardoor ook voor de doelgroep van Vendit een veel gekozen oplossing. Hier had het bedrijf echter nog geen integratie mee waardoor het klanten misliep. De wens was om dit wél aan te kunnen bieden en deze gebruikers actief te benaderen met de geïntegreerde propositie. Een stabiele en schaalbare koppeling vereist echter vergaande kennis van WordPress en WooCommerce, iets dat in het huidige ontwikkelteam niet aanwezig was. Daarnaast vereist een dergelijke koppeling een flinke tijds- of geldinvestering. Resources die Vendit liever in de doorontwikkeling van hun kassasysteem steekt.

Het proces

De koppeling hebben we als partners gemaakt en zijn daarbij gestart met het uitwerken van een business case. Daarbij heeft Vendit ons voorzien van een prognose omtrent het aantal potentiële klanten en een inschatting van wat een acceptabele prijs is voor hun doelgroep. Na het opstellen van de business case heeft Vendit ons in contact gebracht met klanten die al eerder naar de koppeling hadden gevraagd. Samen met drie pilotklanten hebben we alle wensen in kaart gebracht en op basis daarvan een eerste versie van de koppeling ontwikkeld over een periode van een half jaar. Gedurende deze fase, waarin de pilotklanten de software gratis mochten gebruiken, zijn er veel kinderziektes uit de software gehaald en is deze geschikt gemaakt om door een bredere klantgroep gebruikt te worden. Hierna kon Vendit de nieuwe propositie meenemen in hun verkoopactiviteiten waardoor het aantal gebruikers toenam en er later ook voor Shopify een standaard oplossing ontwikkeld kon worden.

Oplossing

Samen met Vendit hebben we de eenmalige opstartkosten en de maandelijkse onderhoudskosten bepaald. Daarnaast hebben we aan de extra modules een prijskaartje gehangen. Op die manier kunnen wij garant staan voor het onderhoud en de support van de koppeling zonder dat Vendit hier omkijk naar heeft. Zo kan Vendit zijn resources inzetten op de doorontwikkeling van hun kern product, het kassasysteem.

Onze Vendit koppelingen synchroniseren o.a. de volgende zaken:

  • Voorraden
  • Producten
  • Productafbeeldingen
  • Groepen
  • Orders

Daarnaast is er een hulpprogramma ontwikkeld om geautomatiseerd webshop producten te matchen, zijn er standaard procedures voor het koppelen van webshops en is er een support website opgezet waar klanten terecht kunnen. Daarnaast zijn er door de tijd heen steeds meer extra functies gestandariseerd waardoor deze ook beschikbaar komen voor bestaande klanten.

Resultaat

De koppeling draait inmiddels bij tientallen retailers en speelt daarbij een sleutelrol in de dagelijkse operatie. Vendit kan daarnaast focus houden op de eigen software en beschikt tegelijkertijd over een concurrerende propositie ten opzichte van andere kassasystemen. Dat heeft tot op heden al voor veel nieuwe Vendit klanten gezorgd, welke anders voor de concurrent hadden gekozen!

 

Meer weten over onze Vendit koppelingen? Op venditconnect.webwhales.nl vind je meer informatie!

Andere projecten

Bekijk onze eerdere projecten