Hosting

Hosting zonder zorgen
Je website en e-mail moet altijd online en bereikbaar zijn. Wij zorgen voor de hosting, zodat jij je op jouw business kan richten.

Hosting van Web Whales

De hostingsdiensten van Web Whales zijn exclusief beschikbaar voor website en SEO klanten. Deze extra dienst bieden wij voornamelijk aan om bedrijven de mogelijkheid te geven al hun website gerelateerde zaken onder te brengen bij één aanbieder. Daarnaast heeft hosting invloed op je posities in de zoekresultaten. Door je hosting aan ons uit te besteden kunnen we ook op dit gebied het maximale eruit halen. Op die manier heb je één aanspreekpunt voor alles dat met jouw website te maken heeft!

Onze hosting is beschikbaar voor € 8,95 per maand. Voor websites met specifieke behoeften bieden we ook eigen virtual private servers aan vanaf € 30,- per maand en is het mogelijk om door ons een SSL certificaat te laten implementeren.

Wat zit er in ons hostingspakket?

 • 5 GB mail- en webruimte – Voor de meeste websites is 1 GB meer dan genoeg om goed te kunnen functioneren. Er zijn dus ruime mogelijkheden om door te groeien. Heb je toch meer ruimte nodig, dan is dat in overleg altijd mogelijk.
 • Zorgeloos dataverkeer – Per klant is er circa 165 GB aan dataverkeer beschikbaar. Dit is voor de meeste websites meer dan genoeg. Ook wanneer er sporadisch meer dan 165 GB wordt gebruikt is dit niet erg; dit wordt dan gecompenseerd met de overige websites op de server.
 • PureSSD harde schijven – In tegenstelling tot veel shared hostingpakketten maken wij gebruik van een PureSSD harde schijven. Deze zijn tot 10 keer sneller dan normale harde schijven.
 • Maximaal 30 websites per server – Omdat ons netwerk erg ruim is opgezet, is het netwerk als geheel minder gevoelig voor (DDOS) aanvallen.
 • IP reputatie gewaarborgd – Bij shared hosting weet je van tevoren niet welke websites er op de server staan of wat er in het verleden met het IP-adres is gebeurd. Wij controleren altijd de reputaties van de IP-adressen die wij gebruiken. Hierdoor zijn de websites op onze servers beschermd tegen de gevolgen van een slechte IP-reputatie in de zoekresultaten van onder andere Google en weten we zeker dat onze adressen niet op mail blacklists staan.
 • Servers in Nederland – Zoekmachines hechten waarde aan de fysieke locatie van een server en gebruiken dit als één van hun rankingsfactors. Met een server in Nederland scoor je in de Nederlandse zoekresultaten dus pluspunten! Daarnaast is de afstand tussen de fysieke server en de websitegebruiker van belang voor de laadtijd van je website. Ook op dit gebied zit je bij ons dus goed!
 • Voorbereid op IPv6 – Omdat de reguliere IP-adressen op raken, wordt er wereldwijd langzaam overgestapt op IPv6. Onze servers zijn daar op alle vlakken op voorbereid, dus loop je niet het risico dat jouw website of mail onbereikbaar is voor bezoekers met alleen een IPv6 aansluiting.
 • Malware en virusbeveiliging – Het komt steeds vaker voor dat hackers websites proberen te infecteren met malware, om daarmee weer de server of bezoekers te infecteren. Om dat te voorkomen worden onze servers iedere dag gescand op malware en andere virussen. Ook wordt alle inkomende en uitgaande mail op virussen gecontroleerd.
 • Actuele back-ups – Mocht er iets fout gaan, dan is er altijd een actuele back-up van de website.

Domeinnaam & registratie

Het is ook mogelijk om je domeinnamen door Web Whales te laten registreren of bij ons onder te brengen. Hieronder vind je de prijzen voor de gebruikelijke extensies. De prijzen voor andere extensies kun je opvragen met het contactformulier.

ExtensiePeriodePrijs
.nlJaarlijks€ 9,50
.comJaarlijks€ 14,50
.euJaarlijks€ 14,50
.beJaarlijks€ 12,00
.deJaarlijks€ 19,50
.netJaarlijks€ 14,50
.orgJaarlijks€ 14,50
.nuJaarlijks€ 27,00

SSL integratie

Met een SSL certificaat hebben bezoekers een veilige verbinding met jouw website. En bij Google heeft het tegenwoordig een streepje voor als het gaat om de rankings in de organische resultaten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Extra services bij onze hosting en domeinregistratie

Onze gratis services

Wanneer je bij ons je websites en/of domeinnamen onderbrengt, doen we graag iets meer voor je. We helpen je daarom graag met de volgende diensten:

 • We maken de DNS helemaal voor je in orde. Ook updaten we gelijk de WHOIS gegevens.
 • Host je jouw website ergens anders? Dan passen we ook de name servers voor je aan.
 • Voor ieder domein dat wij registreren activeren we DNSSEC beveiliging.
 • Wanneer je ook vanaf jouw domein wilt mailen, maken we de eerste e-mailadressen voor je aan en zetten we tevens SPF en DKIM regels op zodat er geen misbruik van jouw domein gemaakt kan worden.
 • Heb je elders al domeinnamen geregistreerd? Dan kunnen wij die voor je verhuizen. Daar rekenen we niets extra's voor.

Onze betaalde services

Wanneer je domeinnamen wilt laten doorverwijzen naar jouw website, dan is het bij ons niet nodig om daarvoor een heel hostingpakket af te nemen. Wij verzorgen alle doorverwijzing voor slechts € 5,- per domein per jaar (exclusief domeinkosten).