Ronald Edelschaap - Webdeveloper

Webdeveloper en ondernemer

Binnen Web Whales neem ik de webdevelopment kant voor mijn rekening. Door de jaren heen heb ik mezelf gespecialiseerd in het dynamische web: statische websites tot leven laten komen met behulp van dynamische talen en content. Of het nu om responsive websites of om complexe datakoppelingen gaat; ik durf te zeggen dat ik alles voor elkaar kan krijgen op het gebied van webprogrammeren.

Naast webdeveloper ben ik ook ondernemer. Online ondernemer om precies te zijn. Een combinatie die je niet vaak ziet. Het voordeel daarvan voor jou als klant is dat ik het logisch en technisch denken van een webdeveloper kan combineren met het strategisch denken dat bij het ondernemerschap komt kijken. Ik probeer dan ook altijd net even een stapje verder mee te denken.

Binnen het ondernemerschap ligt mijn interesse overigens vooral bij de retail en de online marketing. En mijn persoonlijke interesse bij zo'n beetje alles dat met high tech te maken heeft: van tablets en domotica tot aan programmeertalen en virtual reality. Een combinatie tussen die interesses vind ik al helemaal prachtig. En die kan ik dan weer mooi gebruiken wanneer ik me uitleef in het bouwen van websites!

Mijn achtergrond

Net als vennoot en SEO-specialist Bob van Biezen heb ik de opleiding Small Business & Retail Management aan de Haagse Hogeschool gevolgd. Puur vanuit de interesse voor retail, marketing en ondernemerschap. Voor een baas werken leek me destijds - en nu overigens nog steeds - helemaal niks. Tijdens mijn opleiding was het online ondernemerschap nog maar net aan het opkomen. Nieuwe concepten werden geboren en mijn interesse in online marketing was gewekt.

Nog voor mijn opleiding was ik trouwens al bezig met het bouwen van websites. Ik heb toen een aantal jaar meegewerkt aan de community van osCommerce, een open source ecommerce project dat destijds behoorlijk groot was. Het webprogrammeren en het bouwen van websites is in die periode ook begonnen. Meestal voor de fun, maar een aantal keer ook als opdracht.

In het laatste jaar van mijn opleiding heb ik samen met Bob het bedrijf Snizoo opgezet, een reviewplatform voor dienstverleners in het MKB. Daar bereikten we al snel enkele tienduizenden bezoekers per maand. In die periode merkte ik dat ik niet alleen het bouwen en optimaliseren van de website leuk vond, maar ook alles eromheen. Databases optimaliseren, API's schrijven, servers onderhouden, conversiegegevens analyseren... Het toeval wilde dat we door enkele andere ondernemers werden gevraagd een website voor hen te bouwen. Dat beviel eigenlijk zo goed, dat we de switch naar Web Whales hebben gemaakt. Ik voel dat ik hier mijn draai heb gevonden, dat ik me hier goed in kan uitleven.

Wist je dat...

..ik naast Nederlands en een aardig woordje Engels ook PHP, MySQL, HTML, JavaScript, CSS en nog wat gebrekkig Bash en C# spreek?

...ik op Stack Overflow bij de top 10 beste PHP vraagbeantwoorders hoor?

...ik vroeger als kleine jongen al het huis onveilig maakte met stekkers, stopcontacten en aanverwante spullen? Men zegt dat daar mijn interesse in alles wat met tech te maken heeft is begonnen.

 ...je mij 's nachts wakker kan maken voor een heerlijk bord bloemkool?

...ik eigenlijk iets te perfectionistisch naar mijn zin ben?