Webapplicatie ontwikkeling: De Kernpunten

We ontwikkelen op hoog niveau PHP / Laravel-applicaties. De volgende zaken zijn kenmerkend voor onze aanpak:

Software op maat

Ons ontwikkelteam werkt dagelijks aan op maat gemaakte systemen, zoals platformen, SaaS-oplossingen (Software as a Service), interne en externe systemen en koppelingen. Samen lanceren we deze intern of zetten we ze in de markt en bieden de software als dienst aan. Hiermee zijn onze klanten uniek en onderscheiden ze zich van de concurrent.

Agile ontwikkelmethode: Scrum

Bij het ontwikkelen van webapplicaties passen we een agile ontwikkelmethode toe. Afhankelijk van de omvang van het team werken we gedeeltelijk of volledig Scrum. We gebruiken altijd de onderdelen uit Scrum die passend zijn voor dat specifieke project. Werken volgens Scrum betekent werken met een team in korte sprints van ongeveer twee weken. Zo ontwikkelen we stapje voor stapje de hele applicatie. Aan het eind van elke sprint komen we samen om de ontwikkelingen te bespreken en een eventuele demo te laten zien. Scrum zorgt er daarnaast voor dat er veel ruimte is voor de klant om tussentijds feedback te geven en nauw betrokken te blijven bij het project.

Persoonlijk ontwikkelteam

Is er sprake van een groot project? Dan kunnen we werken met een persoonlijk ontwikkelteam. Er is dan een team bij ons aan het werk dat uitsluitend aan jouw project werkt, veelal via het Scrum raamwerk. Aanvullend hierop kun je expertise vanuit onze flexibele schil krijgen, zoals van een software architect, designprofessional of scrum master.

OTAP-ontwikkelomgeving

Bij grotere projecten wordt er volledig OTAP gewerkt. Dit betekent dat op de pc van de developer de ontwikkeling (O) plaatsvindt. Vervolgens wordt de software naar de testserver (T) gestuurd waarop nieuwe functies worden getest. Hierna wordt alles naar een acceptatieserver (A) doorgezet waarop de nieuwe functionaliteiten aan de klant wordt voorgelegd. Als deze zijn goedkeuring heeft gegeven, wordt de software uitgerold naar de productieomgeving (P).

Unit testing

Worden er projecten voor de lange termijn ontwikkeld of kan er niet met live data worden getest? Dan zetten we vaak geautomatiseerde tests in, zoals Unit Testing. Deze testen helpen ons bij het schrijven van stabiele code die we keer op keer automatisch kunnen laten testen. Dit scheelt een hoop tijd tijdens de quality assurance en voorkomt gedoe in de toekomst bij doorontwikkeling.

Continuous integration

Om het ontwikkelproces soepeler te laten verlopen en om er zeker van te zijn dat alle tests bij iedere nieuwe versie van het project worden nagelopen, werken we met Continuous Integration. Elke wijziging aan de code wordt hierdoor automatisch getest op fouten, afwijkingen in code stijl en beveiligingsissues.

Documentatie

Onze documentatie bij de software reikt verder dan alleen in de code. Zo zorgen we er ook voor dat er een geschreven documentatie over de processen en structuren beschikbaar is in een private GitHub repository, zodat nieuwe programmeurs snel kunnen starten.