WordPress onderhoud

WordPress onderhoud?!
Om beveiligingsproblemen en fouten te voorkomen moet je WordPress onderhouden. We doen het graag voor je en garanderen dat alles blijft werken.

Waarom kiezen voor onderhoud?

Een van de grote voordelen van WordPress is dat er frequent updates worden uitgebracht. Met deze updates blijft je website beschermd tegen nieuwe beveiligingsrisico’s, heb je toegang tot de laatste functies en mogelijkheden en weet je zeker dat jouw website altijd ondersteund wordt door de hosting. Dit updaten is echter niet altijd even gemakkelijk en gaat vaak een stuk verder dan het klikken op een knop.

Beveiligingsrisico's

WordPress is een populair systeem en daarmee een geliefd doel voor hackers. Wanneer je het WordPress systeem, het thema en of de plugins niet updatet, kan er van alles met je website gebeuren. Zo kunnen hackers verborgen backlinks op je website plaatsen. Vooral seks- en gokwebsites proberen zo vaak hoger in Google te scoren, malware via je website verspreiden of zelfs je server gebruiken voor DDOS-aanvallen. Voor je bezoekers natuurlijk erg vervelend, maar ook je posities in de zoekmachines lopen hierdoor gevaar. Google wil zijn gebruikers immers niet naar een website sturen die hun computer infecteert met malware.

Functies en ondersteuning

Programmeertalen en hostingsoftware ontwikkelen zich jaar in, jaar uit. Wanneer jouw WordPress website niet meegaat met deze vernieuwingen, kan het zijn dat de website – of een bepaalde functie daarvan – niet meer wordt ondersteund en daardoor stopt met werken. Ook zou het zonde zijn als je niet het maximale uit jouw website haalt. De WordPress community, je thema-ontwikkelaar en alle pluginauteurs verbeteren constant hun producten. Geen updates betekent dus ook geen nieuwe (verbeterde) functies!

75%

van onze klanten kiest voor een onderhoudscontract

Wordpress logo

WordPress onderhoudscontracten

Web Whales updatet ieder kwartaal alle WordPress kernbestanden, je plugins en je thema. Het hele systeem dus. Normaliter kan het updaten van een template (thema) voor veel fouten en uitvallende functies zorgen. Wanneer wij jouw website hebben ontwikkeld, weten wij echter precies waar we op moeten letten en ben je ervan verzekerd dat alle eerder gemaakte aanpassingen aan de template via een zogeheten “child theme” lopen.

Web Whales houdt daarnaast nieuwe beveiligingsupdates voor je in de gaten en voert deze binnen één werkdag uit.

Web Whales hanteert de volgende basisprijzen voor de WordPress onderhoudscontracten:

 • WordPress website: € 275,- per jaar
 • WordPress webshop: € 350,- per jaar

Deze tarieven gelden voor websites met circa 8-14 plugins waarvan er circa 1-2 maatwerk aanpassingen bevatten. Bevat jouw website meer maatwerk? Dan stemmen we ons voorstel af op jouw situatie.

Geen website van ons, maar wel een onderhoudscontract?

Afhankelijk van de staat van de website kunnen wij deze voor een meerprijs updaten. Je website is dan technisch weer op orde en vervolgens kun je ons onderhoudscontract voor het normale tarief afnemen.

Is een onderhoudscontract echt noodzakelijk?

Dit verschilt per situatie, maar in 80% van de gevallen doe je er goed aan om een onderhoudscontract te nemen. We begrijpen goed dat zo'n onderhoudscontract als de ideale bijverkoop overkomt, maar de beveiligingsrisico's zijn absoluut niet overdreven. Wanneer een plugin door miljoenen websites wordt gebruikt, zijn er genoeg hackers die geautomatiseerd websites scannen om beveiligingslekken uit te buiten.

Wanneer is een onderhoudscontract aanbevolen?

 • Als er een populair thema of populaire plugin in je website wordt gebruikt;
 • Wanneer je meer dan € 1.000,- in je website hebt geïnvesteerd;
 • Wanneer je serieus aan de slag wilt met SEO of online marketing.

Wanneer is een onderhoudscontract onnodig?

 • Als er een onbekend thema wordt gebruikt en er vrijwel geen plugins in je website zitten;
 • Wanneer je minder dan € 750,- tot € 1.000,- in je website hebt geïnvesteerd;
 • Wanneer gevonden worden in Google niet belangrijk is voor jouw bedrijf;
 • Als je het voor lief neemt dat je website enige tijd offline of onbereikbaar kan zijn.

Kan ik mijn website niet zelf updaten?

Dit kan natuurlijk altijd. Onze ervaring is echter dat men gewoon op de updateknop klikt en binnen de kortste keren met een "kapotte" website zit. Dit komt omdat maatwerk aan een website (ook dat in een child theme) moet aansluiten op de nieuwe versie van WordPress, het thema of een plugin. Is dit niet het geval, dan werken bepaalde functies of aanpassingen niet meer. Ben je zelf bedreven met HTML/CSS en PHP of bevat je website geen maatwerk, dan kun je zelf je website updaten. Mocht je onverhoopt toch je website hebben "gebroken", dan kunnen wij je helpen bij de herstelwerkzaamheden. Hier betaal je natuurlijk wel gewoon voor.

Situaties bij klanten

We hebben ook dit jaar weer onze nodige dosis hacks voorbij zien komen. Hier enkele situaties:

 • Bij de start van een project kwamen we erachter dat de website van een klant in het verleden is ingezet om (spam)links te plaatsen naar een gokwebsite en een website waar je Micheal Kors tassen kunt kopen. Deze waren geplaatst op nieuwe pagina's die buiten de normale websitestructuur vielen. De hackers konden de website zo geruime tijd gebruiken zonder dat de hack aan het licht kwam.
 • Bij een SEO-scan laadde een van de domeinen van de klant uitzonderlijk traag (enkele minuten per pagina). Dit bleek het gevolg te zijn van een hack.
 • Een webshop met een omzet van meer dan € 300.000,- per jaar werd gehackt omdat er op dezelfde server een WordPress website stond met een beveiligingslek. Hieronder het resultaat dat op alle op de server aanwezige websites te zien was. De bijbehorende audio en de bewegende bliksemflitsen zullen we je besparen!

Voorbeeld gehackte website

Als je er bewust voor kiest om geen onderhoudscontract te nemen, dan kan dat een prima keuze zijn. Wij vinden het echter vooral belangrijk dat dit een weloverwogen keuze is waarbij zowel de voordelen als de nadelen zijn meegenomen.