Projectbeschrijving

AVIA Nederland had voor 2019 het doel een nieuw spaarprogramma te lanceren. Vanuit AVIA Nederland is ons gevraagd om een omgeving te ontwikkelen waarin loyaltyprogramma deelnemers hun spaarkaart op account kunnen registreren, waar ze hun persoonlijke gegevens kunnen inzien en wijzigen en waarop ze hun gespaarde punten kunnen bekijken en verzilveren.

Onze aanpak

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om de website voor ViaAVIA op tijd klaar te hebben. Vanaf het registreren van het domein en het ontwerp van de designs tot aan het ontwikkelen van de website (op basis van Laravel) en het lanceren van viaavia.nl hebben we AVIA Nederland ondersteund in het gehele proces. Omdat de nieuwe AVIA website van (welke we ook voor hen mochten ontwikkelen) en de website van ViaAVIA naar elkaar zouden gaan verwijzen, was het voor AVIA belangrijk dat beide websites tegelijk werden gelanceerd. Die uitdaging zijn we uiteraard niet uit de weg gegaan.

Vanwege de benodigde koppelingen van het externe spaarpuntensysteem dat verantwoordelijk is voor het bijhouden van alle spaartransacties, hebben we ervoor gekozen om de website van ViaAVIA te ontwikkelen op het Laravel framework. Door onze ervaring met verschillende vormen van webservice integraties waren we in staat snel een MVP te ontwikkelen, zodat de verschillende partijen die bij het project waren betrokken een houvast hadden om op door te ontwikkelen.

Vervolgens hebben we het project op basis van SCRUM verder ontwikkeld. In ongeveer 7 tweewekelijkse sprints hebben we ViaAVIA.nl afgebouwd. Dat houdt niet alleen de visuele voorkant in, maar ook alle backend logica – van het op account registreren van de verschillende typen spaarkaarten tot het inloggen op de ViaAVIA webshop en het meespelen aan de maandelijkse competities.

Om er zeker van te zijn dat ViaAVIA spaarkaarthouders bijvoorbeeld hun account vlekkeloos kunnen registreren, hebben we in dit project tevens gebruik gemaakt van integration testing. De code die we voor dit project hebben geschreven, wordt bij iedere wijziging met behulp van Continuous Integration automatisch getest. Niet alleen op functionaliteit, maar ook op code style en op veiligheid. Wanneer alle testen op groen staan, worden de nieuwe functionaliteiten automatisch uitgerold door onze Continuous Deployment suite.

 • 50+
  Websites in onderhoud
 • 100+
  Klanten geholpen
 • 25+
  Webapplicaties ontwikkeld
 • 99,9%
  Uptime van de servers

Andere projecten

Bekijk onze eerdere projecten