Drie bedrijven die hun webapplicatie hebben laten maken door Web Whales

Dit is waar wij voor staan

en wat de basis vormt van onze identiteit.

Partnerschap

Bij Web Whales halen we energie uit samenwerken. Succes maak je immers samen!rnKorte lijntjes, transparantie en een langetermijnvisie vormen daarom belangrijke onderdelen van onze dienstverlening. Onze klanten noemen we niet voor niets partners.

Passie voor programmeren

Omdat we veelal werken aan langetermijnprojecten, is software met een goed fundament extra belangrijk. Onze programmeurs hebben een scherpe focus op het betere programmeerwerk. Zo zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk bugs ontstaan en versnellen we het ontwikkelproces zodat we ook in de toekomst succesvol kunnen blijven ontwikkelen.

Het proces

Het ontwikkelproces is van belang voor het uiteindelijke resultaat. Daarom werken we veelal met Scrum. Dit zorgt ervoor dat we maatwerk software zo efficiënt mogelijk kunnen bouwen en aanpassen. Bij het laten maken van de software zijn klanten actief onderdeel van het ontwikkelproces. Zo kunnen ze veel input, sturing en feedback geven.

Onze aanpak

Wij ontwikkelen onze software gedeeltelijk of geheel Scrum.

01

Informatie verzamelen & design

De eerste stap bij het ontwikkelen van software is dat we zoveel mogelijk informatie verzamelen zodat we een eerste werkbare versie, een minimal viable product, kunnen neerzetten. Onderdeel hiervan is het bepalen van wie welke scrum rollen vervuld en het verder specificeren van de eerste taken. Vervolgens maken we wireframes, starten we met het visuele design en denken we na over de softwarearchitectuur.

Meer informatie Lees verder
Webapplicatie interface
02

Software ontwikkeling

Als de structuur en het eerste design staat, beginnen we met het ontwikkelen van het minimal viable product. Hierbij werken we met een team in korte sprints van ongeveer twee weken, zodat de software stapje voor stapje gebouwd wordt. Tussentijds specificeren we de komende taken en evalueren we het proces. Er is veel ruimte voor feedback en de klant is nauw betrokken bij dit proces.

Meer informatie Lees verder
Website ontwikkeling
03

Acceptatie & livegang

Als de eerste testbare versie van de software is ontwikkeld, wordt deze in de acceptatieomgeving gezet. Hier kan de klant het resultaat testen, beoordelen en uiteindelijk goedkeuren. Voldoet de software aan de minimale eisen? Dan kan deze eerste versie online! Vanaf dat moment blijven we de software monitoren, optimaliseren en verder uitbreiden.

Meer informatie Lees verder
Snelle hosting
04

Doorontwikkeling & support

Als de eerste versie live is breiden we de applicatie per sprint steeds verder uit. Zo voegen we per sprint waarde toe aan jouw software-oplossing. Daarnaast voeren we updates uit en verwerken we de feedback van eindgebruikers. De hosting kunnen we voor onze rekening nemen en bij eventuele problemen gaan we zo snel mogelijk voor je aan de slag. We blijven dus je partner, ook na de livegang!

Meer informatie Lees verder

Samenwerken met Web Whales

Standaard wanneer je software laat maken door Web Whales:

Gebruik van een testomgeving
Versiebeheer via GIT
Heldere documentatie in de code
Samenwerken met interne of externe teams
Hostingomgeving op maat

Groot project? Dat vereist extra expertise.

Zo programmeren wij op een hoog niveau:

Eigen programmeur of ontwikkelteam
OTAP-ontwikkelomgeving
Scrum-trainingen
Unit testing
Continuous Integration
Continuous Delivery
Uitgebreide documentatie
Uniforme codestijl

Agile werkproces

Kleine stappen, groot resultaat

Tijdens ons agile ontwikkelproces staat het werken volgens de scrum methodiek centraal. Dit betekent dat we met een vast team en in korte sprints werken aan jouw software, zodat dit zo productief en flexibel mogelijk gebeurt. Met kleine stapjes boeken we groot resultaat!

Testen & optimaliseren
Ontwikkeling
1. Product backlog
2. Sprints Korte periodes van ongeveer twee weken.
3. Demo
4. Product feedback
5. Daily scrum

1. Product backlog

De product backlog bevat alle taken die uitgevoerd moeten worden voor de ontwikkeling van de software. De volgorde blijft flexibel zodat we eenvoudig kunnen schakelen.

2. Sprints

In korte periodes van ongeveer twee weken leveren we nieuwe functionaliteiten of verbeteringen op die direct aan de software toegevoegd worden.

3. Demo

Na elke sprint vindt er een demo plaats waarin wordt getoond wat er tijdens de sprint is gebouwd. Vervolgens wordt het geheel live gezet.

4. Product feedback

Tijdens iedere demo is er ruimte voor de klant om tussentijds feedback te geven op het resultaat. Zo blijft de eindgebruiker nauw betrokken bij het ontwikkelproces.

5. Daily scrum

Dagelijks komt het scrumteam kort bijeen om de taken voor de dag met elkaar af te stemmen en obstakels te identificeren.

Recent werk

Bekijk onze recente projecten

 • 50+
  Websites in onderhoud
 • 100+
  Klanten geholpen
 • 25+
  Webapplicaties ontwikkeld
 • 99,9%
  Uptime van de servers

Klantbeoordelingen

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8

Kay Bak review

Kay Bak

Eigenaar

"Wij zijn korte tijd nadat wij Dutch Ink zijn begonnen met Web Whales in contact gekomen, ze waren betrokken bij het indelen van onze website, deden ons beseffen hoe belangrijk reviews zijn en hoe hier mee om te…""

Paul Schut review

Paul Schut

Recruiting consultant - Xentys

"Wij stapte over omdat onze website bouwer gewoon niet meer leverde. Bob heeft een goede strategie neergezet, Samira snapte wat we qua ontwerp wilden en Fleur heeft als projectleider prima werk geleverd. De site ziet er weer fris…""

Frank Oprel review

Frank Oprel

Marketing Manager - Dyflexis

"Als Marketing Manager bij Dyflexis heb ik naar volledige tevredenheid mogen samenwerken met het team van Web Whales. Zij hebben een prachtig website neergezet die optimaal aansluit op onze lead-generatie processen. Het team van Web Whales beschikt over…""

Jeffrey van Battum review

Jeffrey van Battum

Co Founder - Phone-Factory

"Ontzettend goed en eerlijk geholpen bij Web Whales. Wij gingen het gesprek aan met als doel om onze hele webshop eventueel door Web Whales te laten aanpassen. Nadat Bob een paar goede vragen stelde, gaf hij eerlijk aan…""